دکتر خیرالهی

کلینیک فیروزه به کلینیک دکتر خیر الهی تغییر نام یافت💙

بوتاکس در بارداری و شیردهی

بوتاکس در بارداری و شیردهی | تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی مجاز است؟

افراد زیادی سعی دارند تا نواقص مربوط به زیبایی پوست خود را با تزریق بوتاکس حل کنند. می‌توان گفت که تزریق بوتاکس محبوب‌ترین درمان زیبایی در جهان و خاورمیانه می‌باشد. بوتاکس سمی است که موجب کند یا فلج شدن عضلات می‌شود. از این ماده در دوز‌های کم استفاده می‌کنند تا از طریق فلج شدن عضلات، بتوان چین و چروک‌های پوستی را به حداقل رساند. از آنجایی که این روش کمترین عارضه را به همراه دارد، اما نباید این نکته مهم را فراموش کرد که محدودیت‌هایی نیز برای این روش وجود دارد. به عنوان مثال تزریق بوتاکس در دوران شیردهی و بارداری توصیه نمی‌‌گردد. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا دلیل خودداری از تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی را برای شما به صورت کامل توضیح دهیم.

تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی مجاز است؟

تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی مجاز است؟

 نمی‌توان با اطمینان گفت که تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی بی‌خطر است، به همین دلیل به زنان باردار توصیه می‌شود که بوتاکس تزریق نکنند مگر اینکه دلایل پزشکی داشته باشند. در آزمایشاتی که بر روی نمونه‌های غیرانسانی انجام شده ثابت شده است که تزریق بوتاکس در بارداری می‌تواند باعث رشد ناقص نوزادان شود. اگر چه نمی‌توان با دقت گفت که همین مسئله برای انسان‌ها نیز صدق می‌کند اما بهتر است ریسک نشود و در بارداری هیچ درمان بوتاکسی انجام نگیرد. اگر هم در دوران قبل از بارداری تزریقی انجام شده است نباید آن را مجدد تکرار کرد. همین وضعیت برای مادران شیرده نیز صدق می‌کند. آن‌ها هم نباید بوتاکس تزریق کنند، چون مانند بسیاری از دارو‌ها، بوتاکس نیز ممکن است به شیر مادر منتقل شده و از طریق شیر به کودک برسد. در نهایت بهتر است برای کسب اطلاعات بیشتر، با پزشک مشورت کنید.

عوارض تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی

عوارض تزریق بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی

تزریق بوتاکس برای قسمت‌های گوناگون صورت همچون گودی چشم، پیشانی، لب‌ها، گونه‌ها، چانه و حتی برای فرم دهی به بینی مورد استفاده قرار می‌گیرد. همین گستردگی در استفاده از این روش باعث شده است تا حتی خانم‌ها نیز تصمیم بگیرند از این طریق بعضی از مشکلات پوستی خود در دوران بارداری و شیردهی را برطرف نمایند. اما لازم است بدانید که آنچه به صورت قطعی تایید شده است، ابتلا به بیماری بوتولیسم در بدن مادران باردار ناشی از پخش شدن سم از محل تزریق می‌باشد. مهم‌ترین عوارض ناشی از این بیماری عبارتند از:

  • ممکن است به دوبینی یا حتی تاری دید مبتلا شوید.
  • اولین و مهم‌ترین عارضه ناشی از بوتولیسم، ضعف عضلات می‌باشد که در این حالت مادر باردار، به شدت اذیت خواهد شد.
  • مشکلات تنفسی و گرفتگی صدا، از دیگر عارضه‌های بوتولیسم است.
  • در برخی موارد خانم‌ها در تکلم نیز مشکل پیدا می‌کنند.
  • مادران عزیز توجه داشته باشند که احتمال دارد دچار بی‌اختیاری ادراری شوند.

روش‌های جایگزین بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی

روش‌های جایگزین بوتاکس در دوران بارداری و شیردهی

همانطور که در ابتدا نیز گفته شد تزریق بوتاکس هم جنبه زیبایی و هم جنبه درمانی دارد. در حال حاضر از بوتاکس برای درمان عارضه‌هایی همچون گرفتگی عضلات، میگرن و از بین بردن تعریق بیش از اندازه بدن استفاده می‌کنند. مادران باردار و شیرده نمی‌توانند از تزریق بوتاکس استفاده نمایند، به همین دلیل ترجیح می‌دهند که برای جایگزین آن به دنبال روش‌هایی باشند.

 در دوران بارداری مصرف داروهای میگرن ممنوع است، به همین دلیل پزشکان از داروهایی همچون ایبوپروفن و استامینوفن با دوز پایین استفاده می‌کنند. این مسکن‌ها می‌توانند بدون هیچ گونه آسیبی به جنین باعث کاهش درد میگرن شوند.

برای رفع گرفتگی و خشکی عضلات بدن، بوتاکس می‌تواند یک درمان بسیار مناسب باشد. اما در دوران بارداری ماساژ درمانی جایگزین خوبی برای بوتاکس می‌باشد.

می‌توان تعریق بیش از اندازه بدن را با یک رژیم غذایی درست و استفاده از وسایل بهداشتی کنترل نمود. اما این یک راه موقت می‌باشد و بهتر است بعد از بارداری و شیردهی به نوزاد، نسبت به بوتاکس زیربغل اقدام نمایید.

یکی از بهترین جایگزین‌های بوتاکس در درمان‌های زیبایی، طب سوزنی می‌باشد. طب سوزنی می‌تواند تا حد زیادی قابلیت کشسانی پوست را افزایش دهد، از این رو می‌توان از طب سوزنی برای جوانسازی پوست صورت استفاده نمود.

چند ماه بعد از تزریق بوتاکس میتوان اقدام به بارداری کرد؟

با تزریق بوتاکس سم بوتولینیوم وارد بدن می‌شود، اما این امر نمی‌تواند بارداری را برای فرد غیر ممکن کند. بیشتر پزشکان بر این باور هستند که بعد از تزریق بوتاکس بهتر است مدتی صبر نمایید و برای بارداری عجله نکنید. بهتر است ۴ ماه بین بارداری و تزریق بوتاکس فاصله باشد تا خطر جدی جنین را تهدید نکند.

هشدارهای مهم در دوران شیردهی

یکی از نکاتی که در دوران شیردهی بسیار اهمیت دارد این می‌باشد که مادران باید در دوران شیردهی به تغذیه خود توجه بسیار زیادی داشته باشند چون تزریقات و دارو‌ها می‌توانند در دوران شیردهی از طریق شیر به نوزاد منتقل شوند. به دلیل این که ممکن است از طریق شیر به بدن نوزاد مواد گوناگونی وارد شود در نتیجه متخصصین به بیشتر مادران انجام یک سری از مراقبت‌ها را توصیه می‌کنند.

سوالات درمورد آیا تزریق بوتاکس در بارداری و شیردهی مجاز است؟

آیا تزریق بوتاکس درد دارد؟

خیر. تزریق بوتاکس درد ندارد، چون پزشک از بی‌حسی موضعی استفاده می‌‌کند. به همین دلیل می‌توانید مطمئن باشید که در هنگام تزریق، هیچ دردی را احساس نخواهید کرد.

قیمت تزریق بوتاکس چگونه تعیین می‌شود؟

هزینه‌ بوتاکس به تعداد نقاط تزریق و تجهیزات لازم، برند و مارک بوتاکس، تخصص پزشک معالج و کیفیت کلینیک بستگی دارد. این موارد در تعیین کیفیت نهایی نیز تاثیرگذار هستند.

امتیاز بدهید
فاطمه میلانی
فاطمه میلانی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی دکتر خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *