- عوارض مزوتراپی مو چیست؟
- چطور میتوان عوارض مزوتراپی مو را کم کرد؟
- آیا عوارض مزوتراپی مو جدی و خطرناک هستند؟
- مزوتراپی مو برای چه افرادی ممنوعیت دارد؟
- عملکرد شیمیایی مزوتراپی مو
- آیا مزوتراپی مو دردناک است؟
- آمادهسازی برای مزوتراپی مو
- فاکتورهای رشد در ترکیبات مواد مزوتراپی مو
- پرسش و پاسخ در مورد عوارض مزوتراپی مو
عوارض مزوتراپی مو:
الگو و میزان ریزش مو در مردان و بانوان متفاوت بوده و شامل کم پشت شدن مو، عقب رفتن خط پیشانی و ریزش موی منقطع خواهد بود. ریزش مو امکان دارد به دلایل مختلفی اتفاق بیافتد. عوامل ارثی یا تاثیر ژن بر ریزش مو، بارداری، کم شدن گردش خون در پوست سر، استرس، تغذیه ناسالم، عدم تعادل هورمونی مثل تولید بیش از حد هورمون DHT، بالا رفتن سن، بیماری، کمبود مواد مغذی بدن و غیره از فاکتورهای اصلی ریزش مو میباشند.
اگر شما جزو افرادی هستید که از ریزش مو رنج میبرید و تا به حال روشهای پیشگیری از ریزش مو را بررسی کردهاید، قطعا نام مزوتراپی را بارها و بارها شنیدهاید. واژه مزوتراپی در زبان لاتین به معنی لایه میانی است، همانطور که از نامش پیداست تزریق مزوتراپی در لایه دوم پوست صورت میگیرد.
امروزه مزوتراپی مو به شیوههای مختلفی انجام میشود، اما در عین حال میتواند عوارض بسیاری داشته باشد. در ادامه مقاله با عوارض مزوتراپی مو بیشتر آشنا خواهید شد.
عوارض مزوتراپی مو چیست؟

همانطور که پیشتر هم توضیح دادیم، در این روش، محلولی که تزریق میشود، به صورت موضعی عمل میکند. به همین علت است که عوارض مزوتراپی مو نسبت به دیگر روشها بسیار کمتر و خطرات محدودتری دارد. اما عوارضی نیز برای این تکنیک برشمرده شده است که به شرح زیر است:
- با توجه به فرد امکان دارد واکنشهای آلرژیک یا حساسیت دارویی در فرد ایجاد شود. این مسئله در پی تزریق موادی است که به پوست میرسد. این حساسیتها یا بلافاصله ایجاد خواهد شد یا بعد از مدتی خود را ظاهر میکنند. اما همانطور که گفتیم چون مواد مختلف میباشد این درمان نیز بسته به فرد و محلولی که تزریق میشود میتواند متفاوت باشد.
- در محلولی که به سر تزریق خواهد شد گاهی از مادهای به نام لیسیتین استفاده میشود. این ماده بیشتر موجب التهاب یا ورم موضعی در سر فرد میشود.
- چنانچه کادر درمانی مناسبی را برای این تکنیک انتخاب نکرده باشید، امکان دارد تا در پی استفاده از مواد ضد عفونی نشده و خطای انسانی، دچار عفونتهای پوستی شوید. البته اگر خودتان هم به بهداشت پس از اقدام به این تکنیک توجه نکنید امکان دارد این اتفاقات برای شما رخ دهد.
- امکان دارد در ناحیهای که تزریق انجام میشود، لکههای تیره یا روشنی را روی پوست شما ظاهر شود.
- امکان دارد شاهد کبودی یا خون مردگی در محل تزریق روی سر خود باشید.
- امکان دارد محلی که تحت درمان قرار گرفته است دچار بدشکلی یا ایجاد زخم شود.
- در بعضی از موارد چربی زیر پوستی دچار التهاب میشود.
البته توجه داشته باشید عوارض مزوتراپی مو که به آن اشاره کردیم بسیار نادر است و تعداد بسیار اندکی از این موارد گزارش داده شده است. التهاب نسبت به بقیهی موارد گزارشات بیشتری داشته است که عارضهای مقطعی است و بعد از مدتی رفع خواهد شد. تکنیکهای درمانی، همه مزایا و عوارضی دارند که در بیشتر مواقع نسبت به فرد میتواند متفاوت باشد. عوارض مزوتراپی مو بسیار کم و نادر است.
البته امروزه از مزوتراپی برای درمانهای پوستی به طور کلی استفاده میشود. این تکنیکها از آن جهت برای درمان بیماریهای پوستی مناسب است که مواد لازم پوست که در بدن کم است را به طور مستقیم به پوست فرد میرساند. در نتیجه فرد از نظر پوستی بهبود پیدا میکند.
چطور میتوان عوارض مزوتراپی مو را کم کرد؟
مزوتراپی مو عوارض شدید و زیادی ندارد. با این حال با رعایت بعضی نکات میتوان همین عوارض مزوتراپی مو را کاهش داد و دوره نقاهت را کوتاهتر کرد.
انتخاب کلینیک و پزشک مناسب
یکی از مهمترین نکات پیش از انجام مزوتراپی، انتخاب یک کلینیک و پزشک حرفهای است. در حال حاضر کلینیکهای بسیاری خدمات جوانسازی پوست را ارائه میکنند، اما بازده و نتیجه کار مهم است. تلاش کنید پیش از انجام مزوتراپی نمونه کار کلینیک و کسانی که در مزوتراپی مو انجام دادهاند را ببینید.
تست حساسیت و آلرژی
در مزوتراپی پوست، مو و لاغری ترکیباتی که با تزریق وارد بدن میشوند در بسیاری از موارد میتوانند موجب ایجاد حساسیت برای فرد شوند. بهترین کار آن است که پیش از انجام مزوتراپی در کلینیک از شما تست حساسیت گرفته شود.
این تست نشان میدهد که آیا نسبت به مواد تزریقی حساسیت و آلرژی دارید یا نه. در صورتی که حساسیت داشته باشید نمیتوانید مزوتراپی مو انجام دهید و پزشک راه درمانی دیگری را مقابل شما قرار میدهد.
آیا عوارض مزوتراپی مو جدی و خطرناک هستند؟

در پاسخ به این سوال باید بگویم خیر. عوارض مروتراپی مو بسیار ناچیز و نادر هستند که احتمال به وقوع پیوستن آنها بسیار پایین است و در صورت مشاهده در مدت کمی بهبود پیدا میکند و میتوان به راحتی از آنها چشم پوشی کرد. پس جای نگرانی نیست زیرا یکی از علتهای محبوبیت تکنیک مزوتراپی برای بهبود ریزش مو همین عوارض کوچک و نادر آن است.
مثلا در دو هفته اول بعد از مزوتراپی شاهد ریزش ملایم موها خواهیم بود که یکی از عوارض مزوتراپی مو است اما این یک عارضه عادی بوده و به علت سازگار شدن مواد تزریق شده با بدن این مورد کاملاً طبیعی میباشد. پس جای نگرانی نیست زیرا پس از سازگار شدن بدن با این عارضه، ریزش از بین خواهد رفت و کم کم اثرات مفید مزوتراپی بر روی موهایتان را مشاهده خواهید کرد.
عارضه دیگری که افراد دغدغه بروز آن را دارند واکنش آلرژیک به مواد تزریقی است که باید بگوییم این عارضه را بعد از مشورت با پزشک به راحتی میتوان با استفاده از داروهای دیفین هیدرامین و یا پردنیزولون آن را کنترل و درمان نمود. پس در این صورت هم مشکلی وجود نخواهد داشت و نیاز به نگرانی نخواهد بود.
مزوتراپی مو برای چه افرادی ممنوعیت دارد؟
- کسانی که ریزش موی آنها به دلیل وجود بیماری های زمینه ای همچون سفلیس است نباید از شیوه مزوتراپی استفاده کنند.
- یکی از عوارض مزوتراپی مو برای افرادی است که دچار بیماری های دیابت، هپاتیت، هموفیلی، ایدز و… هستند.
- افرادی که ریزش موی آنها به دلیل شیمی درمانی یا مصرف داروهای خاصی است.
- در مردان بالای ۴۰ سال و زنان بالای ۶۰ سال عموما روش مزوتراپی چندان جواب نمی دهد.
- بانوانی که باردار هستند.
- افرادی که دارای بیماریهای قلبی هستند.
- افراد درگیر با بیماریهایی مثل نارسایی کبد و کلیه
- خردسالان و…
عملکرد شیمیایی مزوتراپی مو
محلول مخصوص مزوتراپی، باتوجه به مشکلات فرد، ترکیبات متفاوتی خواهد داشت. پزشک تشخیص میدهد که از چه ترکیباتی استفاده شود. معمولا ترکیبات این محلول شامل آمینواسیدها، ویتامینها و کلاژن است. که در مقیاس میکروسکوپی و دقیقا هماهنگ با لایه مزودرم در پوست هستند.
به این شکل است که این محلول به پوست کمک شایانی میکند که جوانسازی و ترمیم را دوباره شروع کند و خون به جریان بیفتد.
عدهای اعتقاد دارند که مزوتراپی یک تکنیک غیر تهاجمی است و عدهای دیگر اعتقاد دارند که مزوتراپی یک تکنیک تقریبا تهاجمی است. در این باره هرچه فکر کنیم، یک موضوع کاملا قطعی و مشخص است آن هم این که مضرات مزوتراپی مو بسیار کم و قابل چشم پوشی است ولی در مقابل نتیجه آن بسیار رضایت بخش است. مزوتراپی مو توسط بهترین دکتر پوست و مو انجام میشود.
آیا مزوتراپی مو دردناک است؟

اگر از افرادی هستید که از سوزن و آمپول میترسید، خبر بد این است که احتمالاً دوره نسبتاً دردناکی را تجربه خواهید کرد. البته خبر خوب این است که این تکنیک در مقام مقایسه با دیگر تکنیکها از جمله جراحیهای زیبایی هیچ دردی ندارد و افراد معمولی آن را به هیچ عنوان دردناک نمیدانند.
البته دردناک شدن مزوتراپی در طول جلسات به حرفهای بودن پزشک هم بستگی خواهد داشت. سوراخ شدن بافت پوست در هر صورت با درد همراه است و این تکنیک برای برخی بیشتر شبیه به یک شکنجه جسمی میباشد.
آمادهسازی برای مزوتراپی مو
در تکنیک درمانی مزوتراپی، هر تزریق مخلوطی از چندین ماده مفید، به خصوص مواد معدنی، ویتامینها و دیگر عناصر مفید است که پزشکان به صورت جداگانه برای هر بیمار انتخاب میکنند. این موضوع به نوع مشکل بیمار، شدت آن و ویژگیهای پوست سر او بستگی دارد. در کل 2 الی 6 ماده فعال را میتوان در یک سرنگ برای انجام مزوتراپی مو مخلوط کرد.
ویتامینهای گروه B که متابولیسم طبیعی را فراهم میکنند، در رشد و ترمیم مو موثر هستند. علاوه بر این، این مواد بخصوص اجزای مورد استفاده و تاثیرگذار در مزوتراپی هستند:
مس و روی
از دیستروفی (ضعف) ساختار مو پیشگیری میکند. توجه داشته باشید برای ریزش موی ارثی باید از آمادهسازیهای حاوی این اجزا استفاده کرد.
هیالورونیک اسید
مسئول تغذیه بافتهایی است که باعث افزایش رشد مو میشود. همچنین این مواد شامل آمینو اسیدهای پایه و اساسی مو هستند که به تشکیل الیاف کراتین کمک میکنند.
فاکتورهای رشد در ترکیبات مواد مزوتراپی مو
وجود این فاکتورها در ترکیبات مواد تزریقی مزوتراپی مو، جریان خون را در پوست سر به حالت عادی و نرمال بازمیگرداند. همینطور فاکتورهای رشد، فولیکولهای مو را قویتر کرده، کوآنزیم تراکم مو را تامین میکند، موهای شما را از انرژی حیاتی سرشار کرده و ساختار مو را بهبود میبخشد. توجه داشته باشید ماده فعال ماینوکسیدیل نباید در ترکیب دارو گنجانده شود.
این یکی از موثرترین وسایلی میباشد که میتواند با ریزش مو مقابله کند، اما زمانی استفاده میشود که تکنیکهای دیگر نتیجهای نداشته باشند. با این وجود، این دارو بسیار سمی است و میتواند عوارض مزوتراپی مو را به همراه داشته باشد.
پرسش و پاسخ در مورد عوارض مزوتراپی مو
چه افرادی نباید از مزوتراپی مو استفاده کنند؟
مزوتراپی پوست و مو برای همه بیماران مناسب نیست و بسیاری از افراد کاندیدای خوبی برای این تکنیک درمانی نیستند. مثلا خانمهای باردار از جمله افرادی هستند که نباید به سراغ درمان زیبایی مثل مزوتراپی بروند.