دکتر خیرالهی

کلینیک فیروزه به کلینیک دکتر خیر الهی تغییر نام یافت💙

هیر فیلر یا پی آر پی

هیر فیلر یا پی آر پی ، کدام بهتر است؟

یکی از روش هایی که امروزه طرفدار زیادی دارد، روش های درمانی پی آر پی و فیلر مو می باشد. تمامی کسانی که به درمان های جدید ریزش مو علاقه مند هستند، از این روش ها بهره می برند. اما اینکه هیر فیلر یا پی آر پی کدام یک روش درمانی خوب و مناسب می‌باشد؟ سوال اکثر متقاضیان است. در این مقاله ما قصد داریم شما را به صورت کامل با اینکه هیر فیلر یا پی آر پی کدام انتخاب خوبی است آشنا کنیم‌ برای آشنایی بیشتر با این موضوع در ادامه مطلب با ما همراه شوید.

هیر فیلر یا پی آر پی

با این که هر دوی این روش ها جهت پیشگیری از ریزش مو و تقویت فولیکول های موی سر به کار برده می شود، اما این دو روش از دیدگاه های گوناگونی با همدیگر فرق دارند که در ادامه به توضیح چند مورد از تفاوت های این دو روش درمانی می‌پردازیم و در ادامه مطلب به صورت کامل به توضیح این دو روش درمانی خواهیم پرداخت :

  • تفاوت بین فیلر مو و پی آر پی در مواد تزریقی

در روش پی آر پی از پلاسمای غنی شده از پلاکت موجود در خون فرد، استفاده می کنند. بنابراین خیلی کمتر این امکان وجود دارد که بدن این ماده تزریق شده را پس بزند. از طرف دیگر فیلر مو پر از مواد غنی شده همچون آنزیم ها، پروتئین ها، هیالورونیک اسید و غیره می باشد که سبب رشد و تقویت فولیکول مو و ساقه های مو می شود. به همین خاطر تفاوت روش درمانی فیلر مو و پی آر پی در این است که محتویات فیلر مو، مواد بیرونی بوده و به هیچ عنوان از خون خود شخص برداشته نمی شود.

  • تفاوت روش درمانی پی آر پی و فیلر مو در محل تزریق

در روش درمانی پی آر پی مواد به طور تقریبی به همه لایه های پوست سر تزریق می‌شود. در حالی که این مواد تزریقی در هیر فیلر فقط به لایه درم که همان لایه میانی پوست سر می باشد، تزریق می شود. اما از محل تزریق، نمی توان گفت هیر فیلر یا پی آر پی کدام بهتر است.

  • تعداد جلسات لازم

به طور متوسط تزریق پی آر پی در سه جلسه انجام می گیرد. ولی این روش درمانی نکته خیلی مهمی دارد و آن این است که نمی توان این روش را در مدت سه روز یا سه هفته به طور پشت سر هم انجام داد. فاصله بین هر جلسه درمانی در روش پی آر پی باید حداقل ۴ الی ۶ هفته باشد تا نتیجه قابل قبول از این روش درمانی حاصل شود.

در طرف مقابل، تزریق فیلر مو به طور تقریبی به چهار جلسه درمانی نیاز دارد که فاصله بین این جلسات به طور حدودی دو هفته باید باشد.

این امکان وجود دارد که در هر دوی این روش ها فرد مراجعه کننده برای کامل کردن درمان خود به جلسات بیشتری احتیاج داشته باشد. لازم به ذکر است که تعداد جلسات مورد نیاز برای افراد مراجعه کننده را پزشک متخصص تعیین می کند.

  • عوارض جانبی این ‌دو روش درمانی

در روش پی آر پی به علت اینکه از پلاکت های خون خود فرد به پوست تزریق می‌شود، بدن با آن سازگار بوده و به هیچ عنوان نسبت به مواد تزریقی واکنش منفی نشان نمی دهد. بیشتر مواقع فرد در روش درمانی پی آر پی قادر است بلافاصله بعد از تزریق، کارهای عادی و روزمرگی خود را انجام دهد. ولی از رایج ترین عوارض روش درمانی پی آر پی می توان به کبود شدن یا قرمز شدن پوست و تورم جزئی آن اشاره کرد که پس از گذشت دو الی سه روز به طور کلی از بین می رود. از جمله عوارض خیلی کم این روش درمانی، بروز عفونت می باشد و فقط در صورتی اتفاق می‌افتد که فرد به کلینیک های نا معتبر مراجعه کرده و یا توسط یک پزشک بدون تجربه این کار انجام شده باشد.

مواد تزریقی موجود در فیلرهای مو بیشتر مواقع خطری نداشته و همه آزمایش های تست حساسیت روی آن ها انجام می گیرد. به همین علت در بیشتر مواقع عوارض کمتری همچون خارش جزئی، قرمزی و تورم در محل تزریق شده، ایجاد خواهد شد. ولی این عوارض جای نگرانی ندارد و بعد از گذشت یک الی دو روز به طور کامل از بین می روند.

  • ماندگاری این‌ دو روش درمانی

لازم است بدانید ماندگاری و میزان تاثیر روش درمانی هیر فیلر یا پی آر پی به عوامل متفاوتی بستگی دارد هم چنین این میزان تاثیر در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. در حالت کلی ماندگاری هر دو روش به طور متوسط حدوداً یک سال می باشد. لازم به ذکر است که میزان تاثیر این دو روش در پیشگیری از ریزش مو می تواند همیشگی باشد.

  • هزینه این‌ دو روش درمانی

در روش درمانی فیلر مو یک ماده اضافی به نام هیالورونیک اسید وجود دارد که این ماده برای رشد مو ها نیاز است. چرا که دارای ویتامین ها و اسید آمینه های مورد نیاز بدن می باشد. هم چنین وجود هیالورونیک اسید موجب بالا رفتن طول عمر و تاثیرگذاری بهتر فیلر مو در مقایسه با پی آر پی شده است. یکی از اساسی ترین علت های فرق فیلر مو و روش درمانی پی آر پی در هزینه، به خاطر وجود این ماده اضافی یا همان هیالورونیک اسید است که در فیلر مو موجود می باشد. پس هزینه روش درمانی فیلر مو نسبت به روش پی آر پی بیشتر خواهد بود.

پی آر پی

یکی از روش‌های درمانی معتبر برای پیشگیری از ریزش مو همین روش پی آر پی می باشد که در آن قسمتی از خون پردازش شده فرد، به پوست سر تزریق می شود. به طور کلی این روش درمانی دارای سه مرحله است. پزشکان متخصص بر این اعتقاد دارند که تزریق پی آر پی مو با بالا رفتن خونرسانی به فولیکول های مو و زیاد شدن ضخامت ساقه آن، باعث رویش طبیعی موها خواهد شد.

همان گونه که گفته شد، تزریق پی آر پی یک روش درمانی سه مرحله‌ای است و در کل در سه جلسه درمانی انجام می گیرد که فاصله آنها باید ۴ الی ۶ هفته باشد. بیشتر مواقع از بازوی فرد در مرحله اول خون گرفته می شود و در داخل سانتریفیوژ قرار می‌دهند تا مایعات مختلف خون که دارای چگالی های متفاوت می باشند، از یکدیگر جدا شوند.

در دومین مرحله بعد از اینکه ۱۰ دقیقه از فعالیت سانتریفیوژ گذشت، خون به سه قسمت تقسیم می شود که شامل پلاسمای غنی از پلاکت و پلاسمای فاقد پلاک و قسمت سلول های قرمز خون می باشد.

در سومین مرحله پلاسمای غنی شده از پلاکت را به درون یک سرنگ می کشند و به قسمت هایی از پوست سر شخص که به رویش مو های زیادی نیاز دارد، تزریق می‌کنند.

فیلر مو

در حالت کلی فیلرها شامل موادی هستند که از انواع ویتامین ها، آنزیم ها، اسید هیالورونیک ها و مواد معدنی دیگر غنی شده اند و با هدف پیشگیری از ریزش موی سر و ازدیاد میزان رشد آن، به قسمت لایه میانی پوست سر تزریق می‌شوند. بعد از اینکه تزریق به این قسمت از پوست سر انجام گرفت، مواد مغذی درون فیلرها شرایط را برای رشد موهای سالم تر و ضخیم شدن ساقه مو مهیا کرده و همینطور شرایط پوست سر را جهت کاهش ریزش مو و ترغیب آن جهت رشد زیادتر موها از راه فعال سازی سلول های بنیادین بهتر می کنند. لازم به ذکر است که اصلی ترین تفاوت روش درمانی پی آر پی و فیلر مو استفاده از مواد تزریقی متفاوت می باشد.

شباهت روش درمانی فیلر مو و پی آر پی

شباهت فیلر مو و پی آر پی
  • در روش های درمانی پی آر پی و روش تزریق فیلر مو برای تقویت مو و رویش موها به مواد معدنی و ویتامین ها نیاز است.
  • هر دو روش فیلر مو و پی آر پی از طریق سوزن های کوچکی به پوست سر در نواحی مورد نیاز تزریق می شوند.
  • دوره درمانی برای روش های فیلر مو و پی آر پی بیشتر مواقع بین سه الی چهار جلسه می باشد که بین هر جلسه باید فاصله های مشخص شده ای باشد تا نتیجه مطلوب از این روش ها حاصل گردد.
  • باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که روش درمانی پی آر پی و تزریق فیلر مو هیچکدام روی موهای از بین رفته اثر نمی گذارند و این روش های درمانی به منظور پیشگیری از ریزش موها و نیز تقویت فولیکول های موی سر به کار برده می شود. چرا که با بالا رفتن سرعت رویش موها، سبب پیشگیری از کم پشتی موها و طاسی در افراد می شوند.

کاندیدای مناسب هیر فیلر و پی آر پی

خانم ها و آقایانی که به تازگی ریزش مو داشته و دچار کم پشتی در موهای سر خود هستند و یا دارای موهای نازک و ضعیفی هستند، از جمله کاندیدای مناسب فیلر مو و روش پی آر پی هستند. هم چنین افرادی که موهای کاشته شده دارند و می‌خواهند کاشت موی سر آن ها ماندگاری بیشتری داشته باشد، از جمله این افراد می باشند.

کاندیدای نامناسب برای روش درمانی هیر فیلر و پی آر پی

بعضی از افراد نمی توانند از روش درمانی فیلر مو و پی آر پی نتیجه بهتری بگیرند، این افراد شامل موارد زیر می باشند:

هیر فیلر یا پی آر پی
  • افرادی که نسبت به ماده هیالورونیک اسید حساسیت دارند.
  • خانم‌هایی که باردار هستند و یا به بچه خود شیر می دهند.
  • کسانی که داروهایی همچون داروی ضد انعقاد خون استفاده می کنند.
  • کسانی که بیماری های مربوط به سیستم ایمنی دارند.
  • کسانی که دچار التهاب پوست سر هستند.

جمع بندی هیر فیلر یا پی آر پی

شما کم و بیش با خواندن مطالب بالا متوجه این خواهد بود که روش درمانی فیلر مو با روش پی آر پی چه فرقی دارد. با همه این مباحث این امکان وجود دارد که شما در انتخاب هر یک از این روش های درمانی سردرگم شوید. در کل هر دوی این روش ها مدرن بوده و تاثیر خیلی زیادی در پیشگیری از ریزش مو دارند. هم چنین هر یک از این روش ها دارای مزایا و معایب ویژه خود هستند. ولی چگونه تشخیص دهیم که هیر فیلر یا پی آر پی بهتر است؟ برای انتخاب بهترین گزینه توصیه می‌کنیم پیش یک متخصص مراجعه کنید چراکه پزشک متخصص بهتر می‌تواند مشخص کند که کدام یک از این روش ها برای درمان موهای شما موثر هستند. لازم به ذکر است که پزشک متخصص با توجه به موقعیت و انتظارات شما از درمان موهای سر تان، بهترین روش را برایتان انتخاب خواهد کرد.

سوالات درمورد هیر فیلر یا پی آر پی

از لحاظ درد، هیر فیلر یا پی آر پی؟

این دو روش درمان ریزش مو، دردی ندارند. ولی امکان دارد برخی از متقاضیان دارای پوست سر حساسی باشند که در این صورت پزشک قبل از تزریق، ناحیه موردنظر را بی‌حس می‌نماید.

تفاوت هیر فیلر و پی‌ آر پی در بروز نتایج درمان به چه شکل است؟

با توجه به اینکه پاسخ بدن هر متقاضی به درمان با دیگری متفاوت می‌باشد، به همین دلیل بروز نتایج نیز می‌تواند با توجه به متقاضی تغییر یابد.

آیا هر دو این روش های درمانی ایمن می‌باشند؟

بله هم روش هیر فیلر و هم پی آر پی مو روش های کاملا ایمن و بدون خطر هستند.

5/5 - (6 امتیاز)
فاطمه میلانی
فاطمه میلانی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی دکتر خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *