دکتر خیرالهی

کلینیک فیروزه به کلینیک دکتر خیر الهی تغییر نام یافت💙

کاشت مو

کاشت مو با تراکم بالا + ۱۰ نکته مهم که باید قبل از کاشت مو بدانید؟

یکی از اصلی‌ترین گزینه‌ها در افزایش جذابیت و زیبایی در هر فرد، داشتن موهایی پرپشت بوده اما امروزه اکثر افراد به خصوص جوان‌ها در زندگی خود درگیر ریزش مو شده‌اند.
با نزدیک شدن به سن بالای ۳۰ سالگی، تقریبا دو سوم مردان به مرور موهای خود را از دست می‌دهند. این آمار با گذشتن از ۵۰ سالگی بیش از ۸۵ درصد مردان را درگیر می‌کند.
البته این مشکل تنها برای مردان اتفاق نمی‌افتد؛ در حال حاضر نیمی از زنان با مشکل ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنند.

اما دلیل ریزش مو چه چیزی است؟ علت ریزش مو می‌تواند ساده و موقتی مثل کمبود ویتامین یا پیچیده باشد.
با این که در اکثر موارد، ژنتیک عامل اصلی ریزش مو می‌باشد، اما عواملی مثل رژیم غذایی، استرس، بیماری ها، تغییرات هورمونی یا مصرف برخی داروها می‌توانند دخیل باشند.
ریزش مو می‌تواند به صورت تدریجی یا ناگهانی اتفاق بی‌افتد و می‌تواند موقت یا دائمی باشد. امروزه یکی از محبوب‌ترین و کاربردی‌ترین عمل‌های زیبایی موجود در دنیا، عمل زیبایی کاشت مو می‌باشد. در ادامه به طور مفصل در مورد کاشت مو توضیح خواهیم داد.

کاشت مو چیست و چگونه انجام می‌شود؟

افزایش جذابیت چهره با داشتن موهایی زیبا و پرپشت از نکات بدیهی می‌باشد که رسیدن به این اصل مهم دور از دسترس نیست.
عمل زیبایی کاشت مو (Hair transplantation) طبیعی باعث شده تا فولیکول‌های مو که آسیب دیده و یا ریزش پیدا کرده‌اند، ترمیم شده و دوباره رشد کنند.
این فرایند از سه مرحله برداشت واحدهای فولیکولار مو (گرافت مو) از محل اهدا کننده (بانک مو)، آماده سازی گرافت‌ها و مرحله آخر کاشت گرافت تشکیل می‌شود.
برای انجام عمل زیبایی پیوند مو از موهای طبیعی موجود در سطح پوست بدن یا سر خود مراجع کننده استفاده خواهد شد.

کاشت مو چیست؟

نقاط مورد نظر و مناسب اهدا کننده فولیکول مو از نظر پزشکان، پشت سر حد فاصل دو گوش و بخشی زیر گردن می‌باشد. زیرا این ناحیه به دلیل شباهت و یکسان بودن به موهای وسط سر از لحاظ ضخامت و طول مناسب‌تر خواهند بود.
در موارد خاص در صورتی که نیاز باشد از موهای قسمت‌هایی از بدن مثل قفسه سینه نیز برای افراد استفاده می‌شود. در کل دو روش برای برداشت گرافت‌های مو از پشت سر بیمار وجود دارد که به آن روش جراحی و روش غیر جراحی گفته می‌شود.

روش‌های برداشت گرافت مو از بانک مو

روش جراحی

در روش جراحی (Surgery) پزشک متخصص یک نوار ۶ الی ۱۰ اینچی از محل بانک موی فرد که عمدتا پشت سر بیمار است و شامل فولیکول‌های سالم می‌باشد را جدا کرده و این نوار یا همان فلپ در دسترس تیم کات یا جداسازی واحد‌های فولیکولار مو قرار می‌گیرد تا توسط میکروسکوپ‌های مخصوص فولیکول‌ها جدا و آماده فرایند کاشت شوند؛ این گونه برداشت گرافت‌های مو از بانک مو را با عنوان روش جراحی یا FUT می‌نامند.
برداشت فلپ از محل بانک مو یک کار تخصصی می‌باشد و باید توسط پزشک متخصص و کار آزموده انجام شود.

روش غیر جراحی

در این روش دیگر از جراحی و برداشت فلپ خبری نبوده و فولیکول‌های مو به طور جداگانه با استفاده از پانچ‌های دستی ( FIT ) و یا میکروموتورهای اتوماتیک (کاشت مو به روش SUT) یا دستگاه‌های مشابه دیگر مانند Neo Graft و Safer از محل بانک مو برداشت می‌شود.
برای آغاز کاشت، پزشک ابتدا سر را تمیز می‌کند و سپس داروی بی حسی را به نقاط مورد نظر تزریق خواهد کرد؛ سپس فولیکول‌های مو را توسط پانچ‌های معرفی شده مخصوص هر روش به صورت واحدهای فولیکولار مو برداشت می‌کند.

در نهایت واحدهای فولیکولار برداشت شده از محل بانک مو در ماده نگهدارنده مخصوص خود در اختیار پزشک متخصص کاشت قرار می‌گیرد تا فرآیند کاشت انجام شود که این مرحله نیز با دو روش انجام می‌شود.
در روش‌هایFIT ،FUT ، SUT و … از تیغ کاشت برای ایجاد برش‌های میلیمتری و جای گذاری فولیکول‌های مو توسط پنس‌های مخصوص در محل طاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در روش دیگری که جدیدترین تکنیک کاشت موی طبیعی می‌باشد از دستگاه ایمپلنتر استفاده شده که از آن با عنوان کاشت مو به روش میکروفیت نامیده می‌شود.

کاشت مو به روش ترکیبی

زمانیکه طاسی به حدی باشد که نیاز به گرافت موی بیشتر احساس شود برای برداشت گرافت مو از بانک فرد از دو روش جراحی و بدون جراحی همزمان استفاده می‌شود که به این روش ترکیبی گفته می‌شود.

چه افرادی می‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

برای انجام کاشت مو محدودیتی وجود ندارد و تمام مردان و زنان می‌توانند کاندیدهای خوبی برای کاشت طبیعی مو باشند؛ فقط کافی است به دو نکته توجه داشته باشید:

چه افرادی میتوانند کاشت مو کنند

  • برای پیوند مو به قسمت دریافت کننده، باید به اندازه نیاز موی سالم در بانک مو وجود داشته باشد.
  • جنس موهای‌ شما توانایی رشد در قسمت نازک شده پوست سر را داشته باشد.

چه افرادی نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند؟

افرادی که کمتر از ۲۵ سال سن دارند، به این دلیل که طرح ریزش موی آن‌ها معلوم نمی‌باشد کاندید مناسبی برای این عمل نیستند. افرادی که در پشت سر یا کناره سر، موی کافی ندارند هم کاندیدای مناسبی برای این عمل نیستند.
همچنین افرادی که دارای بیماری‌های التهابی در سر هستند یا به بیماری‌های خود ایمنی مبتلا هستند و درمان دارویی می‌شوند، به این دلیل که ممکن است کاشت مو باعث پیشرفت کردن بیماری شود، نباید نسبت به این عمل اقدام کنند.

مزایای کاشت مو

  • سرعت زیاد کاشت مو
  • امکان تمام کردن مراحل کاشت و برداشت در یک جلسه

مزایای کاشت مو

  • برداشت حداقل میزان بافت پوست همراه با فولیکول‌ها که باعث رشد حداکثری فولیکول‌های کاشته شده خواهد شد.
  • نتیجه بهتر و باکیفیت‌تر از کاشت مو
  • عدم نیاز به بیهوشی کامل (Anesthesia)
  • کاهش احتمال خطا در مراحل برداشت فولیکول‌ها و کاشت آن‌ها
  • امکان برداشت مو از مناطقی مثل پایین ریش

هزینه کاشت مو

در کاشت مو به روش SUT که به ادعای برخی کلینیک های کاشت مو جدیدترین روش کاشت مو حال حاضر ایران می باشد، برداشت مو توسط دستگاه انجام می شود. این دستگاه سرعت عمل بیشتری نسبت به دست انسان و برداشت فولیکولی (روش FIT) دارد، لذا هزینه کاشت مو به روش SUT نسبت به روش FIT کمتر می باشد.

علت‌های ریزش مو

ریزش موی ارثی

هم مردان و هم زنان امکان دارد که به این نوع ریزش مو ارثی ابتلا پیدا کنند که شایع‌ترین علت ریزش مو در سراسر جهان است.
در مردان به آن ریزش مو با الگوی مردانه گفته می‌شود و زنان دچار ریزش موی الگوی زنانه خواهند شد.
صرف نظر از اینکه در مردان یا زنان بوجود می‌آید، به آن اصطلاح پزشکی آلوپسی آندروژنیک داده می‌شود و به این معنی می‌باشد که شما ژن‌هایی را به ارث برده‌اید که باعث می‌شوند فولیکول‌های موی شما کوچک شود و در نهایت رشد مو را متوقف می‌کند.
کوچک شدن فولیکول مو می‌تواند از اوایل دوران نوجوانی افراد آغاز شود، اما پرتکرارترین زمان برای آغاز در سنین بالای 35 سال می‌باشد.

سن افراد

با بالا رفتن سن اکثر مردم فارغ از جنسیت‌شان متوجه ریزش مو خواهند شد بدلیل اینکه رشد مو کند می‌شود. در بعضی مواقع فولیکول‌های مو رشد مو را متوقف می‌کنند که باعث نازک شدن موهای روی سر می‌شود.
همچنین در این شرایط موها شروع به از دست دادن رنگ خود می‌کنند و دیده می‌شود که خط موی خانم‌ها به طور طبیعی شروع به کم شدن می‌کند.

بیماری سرطان

اگر شیمی‌ درمانی یا پرتو درمانی برای سر یا گردن خود انجام داده باشید امکان دارد طی چند هفته بعد از شروع درمان، تمام یا اکثر موهای خود را از دست بدهید.
استفاده از کلاه خنک کننده پیش، در طول و پس از هر جلسه شیمی ‌درمانی امکان دارد به پیشگیری از ریزش مو کمک کند.

زایمان یا عوامل استرس زا

چند ماه بعد از زایمان، بهبودی پس از یک بیماری یا انجام عمل جراحی، امکان دارد موهای بیشتری را در برس یا بالش خود مشاهده کنید. این ریزش همینطور می‌تواند بعد از یک دوره استرس زا در زندگی مثل طلاق یا مرگ یکی از عزیزان اتفاق بیفتد.

مراقبت از مو

موهایی که مدام رنگ شده و دائما با سشوار و اتو صاف یا کراتینه می‌شوند آسیب می‌بینند و با گذشت زمان این آسیب می‌تواند منجر به ریزش مو شود.

مدل مو

اگر غالبا موهای خود را محکم می‌بندید باید توجه داشته باشید که کشیدن مداوم می‌تواند منجر به ریزش موی دائمی‌ شود؛ نام پزشکی این حالت آلوپسی کششی می‌باشد.

عدم تعادل هورمونی

یکی از دلایل شایع این عدم تعادل، سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌باشد که تخمدان خانم‌ها را درگیر می‌کند.
این بیماری علاوه بر ایجاد علائم و نشانه‌های که شامل ریزش مو می‌باشد، منجر به ایجاد کیست در تخمدان‌های بانوان می‌شود
عدم مصرف بعضی از انواع قرص‌های ضد بارداری می‌توانند باعث عدم تعادل موقت هورمونی شود. خانم‌هایی که دچار عدم تعادل هورمونی می‌باشند امکان دارد موهای نازک (یا ریزش مو) روی پوست سر خود داشته باشند.

عفونت روی پوست سر

عفونت روی پوست سر می‌تواند منجربه پوسته پوسته شدن و گاهی اوقات مناطق ملتهب روی پوست سر شود. امکان دارد نقاط سیاه و کوچکی را روی پوست سر خود مشاهده کنید این‌ها در واقع تکه‌های مو هستند؛ گاهی نیز بعضی افراد دچار لکه طاسی (کچلی سکه‌ای) خواهند شد.

دارو

یکی از عوارض جانبی برخی داروها ریزش مو می‌باشد. اگر احساس می‌کنید دارویی موجب ریزش موی شما می‌شود، از دکتری که آن را تجویز کرده است سوال کنید که آیا ریزش مو یک عارضه جانبی از آن دارو می‌باشد یا خیر.
حائز اهمیت است که پیش از صحبت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید زیرا قطع ناگهانی برخی از داروها می‌تواند مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند.

پسوریازیس سر

بسیاری از افرادی که دارای پسوریازیس پلاکی هستند در برخی مواقع به پسوریازیس در پوست سر خود ابتلا پیدا می‌کنند که می‌تواند منجربه ریزش مو شود.

آلوپسی اسکار

این وضعیت زمانی بوجود می‌آید که التهاب، فولیکول‌های مو را از بین می‌برد؛ در این حالت بعد از تخریب فولیکول مو، مو دیگر نمی‌تواند رشد کند. شرایط مختلفی می‌تواند باعث این مشکل شود. نام پزشکی این گروه از بیماری‌ها آلوپسی سیکاتریسیال می‌باشد.

مشکل تیرویید

اگر بیماری تیروئید دارید، امکان دارد موهایتان کم پشت شود. بعضی از افراد مبتلا هنگام برس زدن متوجه می‌شوند که موهایشان در حجم زیادی می‌ریزد.

کمبود ویتامین و روی در بدن

اگر یک یا چند مورد از این مواد معدنی و ویتامینی مانند کمبود بیوتین، آهن، پروتئین یا روی در بدن به اندازه کافی دریافت نشود، امکان دارد ریزش موی قابل توجهی پیدا کنید.

اصطکاک پوست سر

زمانی که روسری، کلاه یا لباس‌های تنگ به طور مداوم روی پوست سر ساییده می‌شوند، امکان دارد فرد را دچار ریزش مو کنند. اصطلاح پزشکی برای این وضعیت آلوپسی اصطکاکی نام دارد.

مواد سمی

قرار گرفتن در معرض مواد سمی و شیمیایی ممکن است به تدریج منجربه ریزش مو شود. سمومی ‌که می‌توانند باعث ریزش مو شوند عبارت‌اند از آرسنیک، تالیم، جیوه و لیتیوم.
اگر مقدار زیادی وارفارین که در سموم موش وجود دارد استفاده کنید، می‌تواند باعث ریزش مو شود. مصرف مقادیر زیاد ویتامین A یا سلنیوم نیز سمی ‌است و می‌تواند باعث ریزش مو شود.

معایب کاشت مو

تخصص و مهارت جراح در برداشت فولیکول‌های مو و جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها بسیار حائز اهمیت است.
در مقایسه با روش FUT خطر آسیب دیدن گرافت‌ها به دلیل اینکه مدت زمان بیشتری در خارج از بدن هستند بیشتر خواهد بود.
امکان بوجود آمدن عوارضی مثل تورم، بی‌حسی یا رشد نابرابر موهای کاشته شده و به‌هم‌ریختگی آن‌ها وجود دارد.

پرسش و پاسخ در مورد کاشت مو

چه کارهایی باید پیش از کاشت مو انجام دهید؟

مهمترین و اولین کاری که باید انجام دهید این است که با پزشک خود مشورت کنید و ببینید آیا اصلا به کاشت مو نیاز دارید یا خیر. بسیاری از متقاضیان امکان دارد به دلایلی غیر از دلایل ارثی دچار ریزش مو شده باشند که در این صورت از طریق دارو درمانی مشکل آنها رفع خواهد شد. بعد از این مرحله و تایید ارثی بودن ریزش مو و نیاز به کاشت مو باید به موارد دیگری توجه کنید. به خصوص سن مناسب برای کاشت مو که معمولا برای افراد بالای ۲۳ سال انجام می‌شود.

هزینه کاشت مو به روش SUT چقدر می باشد؟

هزینه کاشت مو به روش SUT 15/000/000 تومان و هزینه کاشت مو به روش sit 12/000/000 تومان می‌باشد.

آیا تضمیمنی برای عدم ریزش موهای کاشته شده وجود دارد ؟

در صورتی که کاشت مو خود را در کلینیک تخصصی دکتر خیرالهی انجام داده باشید کاشت موی شما مادام العمر و با ضمانتنامه کتبی انجام خواهد شد .

آیا کاشت مو درد دارد؟

اگر متقاضی کاشت مو، به همه توصیه ­های قبل از جراحی پزشک خود عمل کرده باشد در حین عمل دچار درد نمی شود.

آیا کاشت مو عوارض دارد؟

برای به حداقل رساندن وقوع عوارض کاشت مو باید شرایط هر بیمار به صورت متمرکز بررسی شود و پس از انجام مشاوره‌های لازم، به صورت انفرادی تحت عمل قرار بگیرد.

5/5 - (1 امتیاز)
محمودی
محمودی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی دکتر خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *