دکتر خیرالهی

کلینیک فیروزه به کلینیک دکتر خیر الهی تغییر نام یافت💙

گلوله شدن ژل لب + علت و درمان

درمان گلوله شدن ژل لب + ویتامین‌های موثر

ممکن است افرادی که از ژل برای تزریق صورت استفاده می‌کنند عارضه سفت‌شدن ژل صورت و یا گلوله شدن ژل لب را بعد از تزریق تجربه کنند. هیالورونیک اسید به دلیل طبیعی بودن و هم‌چنین واکنش پذیری با آنزیم هیالورونیداز در صورت گلوله‌شدن هم مشکل جدی به همراه نخواهد داشت.
با هر تزریق ژل (gel injection) به درون پوست، ممکن است گلوله شدن ژل لب اتفاق بیافتد و باعث ایجاد کبودی شود که با گذشت زمان برطرف خواهد شد ماده‌ی تزریقی ممکن است در یک ناحیه با بخش بیشتر لب تزریق شود، یا ممکن است به یک ناحیه حرکت کرده و در آن جا جمع شود، تقریبا در هر مورد این موضوع برطرف خواهد شد.

احساس گلوله شدن ژل لب در صورت چند روز بعد از تزریق ژل پوستی صورت در مناطقی شامل لب، گونه‌ها و نواحی چانه برای از بین‌بردن چین و چروک‌ها متداول است. این عارضه بعد از گذشت چند هفته برطرف خواهد ‌شد.
تورم, کبودی, درد بعد از تزریق از علایم عادی پس از تزریق است اما گلوله شدن ژل لب, سفت شدن ژل لب, سفت شدن ژل خط خنده و حرکت ژل تزریق شده درون لب, با گذشت هفته‌ها بعد از تزریق اصلا عادی نبوده و باید بیمار مربوطه با پزشک معالج درباره‌ی دلیل سفت شدن و رفع گلوله‌ای شدن ژل لب با پزشک متخصص مشورت کند.
پس انتخاب مرکز معتبر کلینیک دکتر خیرالهی، در کنار کادری باتجربه و رعایت مراقبت‌های بعد از عمل می‌تواند در کسب نتیجه نهایی بسیار تاثیرگذار باشد.

دلیل گلوله شدن ژل لب چیست؟

از دلایل گلوله شدن ژل لب می‌توان به نوع ژل یا فیلر انتخاب شده و مورد استفاده قرار گرفته توسط پزشک اشاره کرد.

دلیل گلوله شدن ژل لب

  • اگر فرد بیمار در انتخاب کلینیک, پزشک و مارک فیلر انتخابی خود دقت کافی نداشته باشد. معیار مورد نظرش تزریق فیلر لب، هزینه بوتاکس و هزینه ژل لب ارزان و بی‌کیفیت باشد بسیار خطرناک خواهد بود.
  • توسط پزشک بی‌تجربه که مهارت و تخصص کافی در این زمینه ندارد ژل را تزریق خواهد کرد.
  • استفاده از ژل و فیلر بی‌کیفیت که با بدن فرد سازگاری نخواهد داشت موجب بروز حساسیت در لب و بدن گلوله شدن ژل لب و عدم جذب ژل در لب و ناهماهنگی در سایز و شکل لب فرد مورد نظر خواهد شد.
  • همچنین اگر فردی غیر متخصص کار تزریق را انجام دهد محل تزریق و یا عمق مناسبی از بافت لب فرد را انتخاب نکند این عمل باعث آسیب دیدن عصب‌های لب شده و ممکن است باعث گلوله شدن ژل لب تزریق شده درون لب بشود.

درمان گلوله شدن ژل لب

حداقل تا ۷۲ ساعت بعد از تزریق از دست زدن و ماساژ ژل پرهیز کنید. گلوله شدن ژل لب تا دو هفته پس از تزریق طبیعی است، اما اگر بعد از این مدت نیز ادامه داشته باشد، باید پزشک خود را در جریان قرار دهید تا پدیده‌ی گلوله شدن ژل لب معاینه شود و دلیل گلوله شدن ژل لب پیدا شده و توسط پزشک معالج درمان شود برای اینکار ماساژهای مخصوص و محکم که همراه با فشار خاصی هستند برای رفع گلوله شدن ژل لب انجام گیرد.

درمان گلوله شدن ژل لب و دست زدن و ماساژ ژل پرهیز شود

همچنین برای از بین بردن آن کمپرس گرم ملایم روی لبی که گلوله شدن ژل لب در آن رخ داده است می‌تواند تاثیرگذار باشد. اگر این عارضه برطرف نشد درمان‌هایی با داروهای استروئیدی انجام می‌شود و اگر تاثیرگذار نبود و گلوله شدن ژل لب هنوز ادامه داشت برای تجزیه‌ی آن از آنزیم هیالورونیداز (Hyaluronidase enzyme) استفاده می‌شود.

چگونه از سفت شدن و گلوله شدن ژل لب بعد از تزریق جلوگیری کنیم؟

  • حداقل تا ۴۸ ساعت پس از تزریق از آرایش ناحیه مورد تزریق و استفاده از مرطوب کننده‌های پوستی خودداری کنید.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت پس از تزریق از شستشوی صورت خود خودداری کنید.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت پس از تزریق بر روی ناحیه مورد تزریق صورت خود نخوابید و آن را ماساژ یا فشار ندهید.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت پس از تزریق از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
  • حداقل از دو هفته قبل از تزریق بیمار باید استفاده از هر گونه داروی رقیق کننده خون (شامل ویتامین‌ها) قطع کرده باشد.
  • قبل از تزریق برای جلوگیری از کبودی و تورم از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • پزشک با استفاده از لوله‌ی کانولا برای تزریق می‌تواند از ایجاد کبودی جلوگیری کند. لوله‌ی کانولا برای بیشتر تزریق‌ها استفاده می‌شود.
  • پزشک برای جلوگیری از خونریزی باید بعد از هر تزریق به ناحیه مربوطه فشاری مناسب و سریع وارد کند تا از خونریزی جلوگیری کند.برای اینکار کمپرس یخ نیز کمک کننده است.

داروها و ویتامین‌هایی که باعث افزایش کبودی در گلوله شدن ژل لب می‌شوند؟

  • داروهای ضد التهاب غیراستروئید مانند آسپرین (Aspirin)، ناپروسین و ایبوپروفن
  • مکمل‌های گیاهی مانند سیر، جینسینگ، مخمر سنت جان و گل مینا
  • انتخاب متخصص و پزشک ماهر هم با جلوگیری از ایجاد کبودی می تواند از این مشکل جلوگیری کند.
  • اگر بعد از گذشت 2 هفته همچنان باقی بماند، می‌توان تزریق کورتیکو استروئید و هیالورونیداز را شروع کرد.
  • حداقل تا ۲۴ ساعت قبل از تزریق از نوشیدن مشروبات الکلی خودداری کنید.
  • حداقل تا دو هفته بعد از تزریق ژل، از هر نوع اصلاح صورت، میکرودرم یا ماساژ خودداری کنید.

تخلیه ژل لب در گلوله شدن ژل لب

اگر درمان‌های موضعی و دارویی موجود برای از بین بردن عوارض (Side effects of the gel) مختلف تزریق ژل به لب و صورت همچون گلوله شدن ژل لب کارساز و موثر نباشد, تخلیه‌ی ژل لب بر اثر گلوله شدن ژل لب و صورت آخرین راهی است که بعد از مشاهده‌ی گلوله شدن ژل لب با روش‌های مختلف انجام می‌شود.
تخلیه‌ی ژل لب در اثر گلوله شدن ژل لب راه‌های بسیار متفاوتی دارد که روش تخلیه در اثر گلوله شدن ژل لب به عواملی مثل مدت زمانی که از تزریق  ژل لب یا فیلر صورت یا لب گذشته است, نوع ژل یا فیلر تزریق شده به لب و صورت, روش تزریق ژل و فیلر, نوع ژل و فیلر تزریق شده, مدت زمان گلوله شدن ژل لب و نوع و میزان عوارضی که برای فرد متقاضی پیش آمده است متفاوت است.

مثلا در ابتدای مشاهده‌ی عوارض گلوله‌ای شدن ژل لب و نامتقارنی در تزریق فیلر صورت یا لب بیمار به کلینیک مراجعه کرده و پزشک عوارض ایجاد شده در صورت یا گلوله شدن ژل لب را معاینه کرده و بسته به سایز, شکل و وضعیت پاتولوژیک عوارض ایجاد شده در صورت یا لب در اثر تزریق فیلر, تصمیم مناسبی برای روش تخلیه‌ی ژل مذکور گرفته می‌شود.

احتمال بروز عفونت در گلوله شدن ژل لب

اگر پزشک بعد از معاینه‌ی دقیق و تهیه‌ی عکس سونوگرافی برای تشخیص جای دقیق گلوله‌ی ایجاد شده و سایز و شکل آن متوجه شود که توده‌های ایجاد شده نرم هستند و تحرک دارند پزشک تشخیص می‌دهد که این عوارض کیست بوده و احتمالا حاوی چرک هستند و بعد از تخلیه‌ی کیست‌ها, ترشحات چرکی درون آنها باقی مانده که باید علاوه بر تخلیه کردن کیست مربوطه چرک‌ها نیز توسط پزشک کاملا شستشو داده شوند.
البته پزشک مربوطه که تصمیم به خارج کردن کیست دارد باید مهارت کافی نیز در این زمینه داشته باشد زیرا هر بار تخلیه ممکن است باعث ایجاد عوارضی در جای توده شود که در مراحل بعدی تخلیه‌ی توده‌های احتمالی را مشکل خواهد کرد.

اگر گلوله شدن ژل لب یا فیلر صورت بصورت توده‌های سفت باشد باید از طریق تخلیه با سوزن خارج شود و اگر توده‌ها بزرگ باشند از طریق ایجاد یک یا چند برش کوچک خارج خواهند شد در این موارد بهتر است هیچ‌گونه ماساژی انجام نشود.
در صورتی که توده‌های مورد نظر به روی پوست نزدیک‌تر بودند از طریق جراحی روی پوست خارج خواهند شد و در صورتیکه به درون حفره‌ی دهان نزدیک باشند از طریق جراحی حفره‌ی دهان خارج می‌شوند.
در صورتی که با هیچ کدام از روش های قبلی نتوان ژل مذکور را خارج کرد, ژل با روش لیفت سازی خارج می شود.

آیا گلوله شدن ژل لب در محل تزریق نشان دهنده حرکت مواد در لب است؟

امکان دارد که پرکننده‌ها از محل اصلی خود حرکت کنند و باعث ایجاد توده‌ها یا برجستگی‌هایی در نواحی غیر از محل تزریق شوند.
اگرچه این عارضه غیر معمول است اما اگر هم اتفاق بیفتد می‌تواند به چندین دلیل از جمله روش تزریق ضعیف، استفاده بیش از حد از ژل یا فشار زیاد هنگام تزریق ماده پرکننده، ماساژ غلط پوست پس از تزریق، تزریق توسط پزشک غیر متخصص یا جابجایی ناشی از فشار تزریق فیلر (Filler) درون یک رگ یا شریان باشد.

چقدر طول می‌کشد تا گلوله شدن ژل لب پس از تزریق از بین برود؟

گلوله شدن ژل لب که پس از تزریق پرکننده‌های پوستی اتفاق می‌افتد، معمولاً بطور میانگین بین یک تا دو هفته پس از تزریق ماندگاری دارد و از بین می‌رود زیرا ناحیه محل تزریق متناسب‌تر بوده و پوست بیمار خود به خودی خود صاف می‌شود. حتی در موارد نادر ممکن است این عارضه سه ماه طول بکشد؛ با این حال اگر علت وجود توده‌ها یا برجستگی‌ها ناشی از واکنش آلرژیک و حساسیت باشد، بهتر است بلافاصله به دنبال درمان پزشکی باشید که ممکن است این درمان شامل تزریق استروئید باشد.
علائم واکنش آلرژیک می‌توانند شامل قرمزی، خارش یا تورم و کبودی در ناحیه تزریق باشند که پس از دریافت پرکننده پوستی تا چند روز ادامه پیدا می‌کند.

مراقبت‌های بعد از تزریق ژل لب

بسیاری از افراد پس از تزریق ژل لب، دچار کبودی، تورم یا گلوله شدن ژل لب می‌شوند. این امر کاملا طبیعی است و باید طی چند روز پس از عمل بهبود پیدا کند. نکات کمکی برای سریع کردن روند بهبودی شامل:

مراقبت های بعد از تزریق ژل لب

کمپرس گرم است. یک پارچه تمیز را در آب خیلی گرم خیس کنید و آن را آبگیری کنید تا از آب اضافی پاک شود. پارچه را روی صورت بگذارید تا گرما و بخار بتواند به لب‌ها و بقیه قسمت‌های صورت دسترسی پیدا کند.
این روش را چندین بار تکرار کنید و بهترین حالت تکرار این عمل در هر دو ساعت یک بار است. استفاده از کرم آرنیکا و یا ژل آلوئه ورا نیز می‌تواند مفید باشد. که به راحتی در داروخانه‌ها قابل دسترس است.

آیا ژل پس از تزریق ساکن و محکم می‌شود؟

امکان حرکت ژل پس از تزریق وجود خواهد داشت اما خیلی بروز این اتفاق نادر خواهد بود. حرکت فیلر تزریق شده در ژل‌های حاوی اسید هیالورونیک کمتر از بقیه ژل‌ها اتفاق خواهد افتاد زیرا اسید هیالورونیک به طور طبیعی در بدن تولید خواهد شد بنابراین احتمال حرکت فیلر توسط این اسید در بدن بسیار کم است.
البته میزان حرکت کردن ژل در لب می‌تواند به مهارت پزشک متخصص و نحوه مراقبت از نتیجه تزریق بستگی داشته باشد. یکی از دلایل عدم حرکت ژل‌های پوستی حاوی اسید هیالورونیک، داشتن مولکول‌های اتصال دهنده‌ درون لایه پوستی است و ژل تزریق شده را در جای خود ثابت نگه داشته و موجب عدم حرکت آن‌ها خواهد شد.

آیا سفت شدن ژل لب خطرناک است؟

پس از تزریق ژل ممکن است کمی درد و تورم داشته باشید که گاهی موجب درد خواهد شد اما سفتی تزریق ژل به لب خطرناک نخواهد بود و از بین می‌رود.

آیا سفت شدن ژل خطرناکه

این سفتی ناشی از تزریق ژل لب، به طور معمول ۱ تا ۲ هفته طول خواهد کشید. اگر سفتی در ناحیه ژل تزریق شده احساس کردید، موضوع جدی گرفته و به پزشکی مراجعه نمایید.

تزریق فیلر لب

ژل لب با هدف افزایش حجم و بهبود فرم لب‌ها تزریق می‌شود و میزان ژل و عمق تزریق آن به نوع ماده استفاده شده و همینطور سلیقه افراد بستگی دارد. انواع مختلفی از فیلرهای پوستی وجود دارند که برای تزریق ژل لب‌ها و نواحی اطراف لب ها مورد استفاده قرار می گیرند، اما در میان آن ها، هیالورونیک اسید که به طور طبیعی در بدن یافت می شود و به افزایش حجم لب ها کمک می کند، بیشتر مورد استقبال قرار گرفته است.

عوارض تزریق ژل لب

خون مردگی پس از تزریق ،بی حسی، تورم، سوزش و قرمزی در ناحیه تزریق و پیرامون آن و از دست دادن حالت طبیعی لب‌ها و … عوارض تزریق ژل لب می باشند. به طور معمول به دلیل خون رسانی زیاد در لب، پس از تزریق، احتمال خون مردگی در این ناحیه وجود دارد که با استفاده از کمپرس آب سرد و توصیه‌های دارویی و غذایی پزشک برطرف می‌شود.

قیمت ژل لب

یکی از مهمترین عوامل موثر بر تعیین قیمت ژل لب، میزان مورد نیاز برای تزریق می‌باشد. طبیعتا، مقدار مورد نیاز نقاط مختلف صورت جهت تزریق متفاوت بوده و همین امر بر قیمت آن تاثیر گذاشته است. به طور مثال، لب‌ها به دلیل حجم کم خود نیازی به تزریق ژل زیادی ندارند و اصولا ۱ سی‌سی کافی است. اما، گونه‌ها به دلیل وسعت بیشتر خود نیاز بیشتری به ژل دارند

پرسش و پاسخ درباره‌ی گلوله شدن ژل لب

اگر بعد از تزریق متوجه گلوله شدن ژل لب شدم، چکاری باید انجام دهم؟

گلوله شدن ژل لب در هفته‌های اولیه درمان، اتفاق می‌افتد. در صورتی که گلوله شدن ژل لب قابل مشاهده نباشد و تنها با لمس متوجه آن می‌شوید، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. در صورتی که همراه با تورم، درد، چرک یا قرمزی باشد، احتمال عفونت لب وجود دارد و باید هرچه سریع‌تر به پزشک مراجعه نمایید.

روش خانگی از بین بردن گلوله شدن لب چیست؟

یکی از راه‌های درمان خانگی گلوله شدن ژل لب ، ماساژ اصولی و آرام لب‌ها با انگشتان است.

چه مدت بعد از تزریق، گلوله شدن ژل لب از بین خواهد رفت؟

بعضی اوقات بعد از تزریق، گلوله شدن ژل لب اتفاق می‌افتد که معمولا به طور میانگین یک الی دو هفته بعد از تزریق ژل لب از بین می‌رود. در برخی موارد نادر ممکن است که تورم و گلوله شدن ژل لب به مدت 3 ماه طول کشیده شود. در صورتی که علت تورم و گلوله شدن ژل لب، واکنش‌های آلرژیک یا حساسیت به مواد تزریق شده باشد، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا درمان‌ها و مراقبت‌های پزشکی شروع شود.

آیا گلوله شدن ژل لب نشان دهنده حرکت مواد پرکننده به اطراف است؟

گاهی اوقات بر اثر بی‌اعتنایی به نکات مراقبتی و پزشکی، ژل تزریقی از محل اصلی به محلی دیگر حرکت می‌کنند. همین امر موجب بوجود آمدن برآمدگی و برجستگی در نواحی اطراف تزریق می‌شود. اما خوشبختانه با ماساژ اصولی توسط پزشک، قابل درمان است.

مزایای تزریق ژل لب هیالورونیک چیست؟

توجه داشتن به مزیت‌های تزریق ژل لب نسبت به عوارض آن از جمله گلوله شدن ژل لب که احتمال آن بسیار پایین است، در تصمیم‌گیری بیمار نقش مهم‌تری دارد. کافی است در انتخاب پزشک متخصص کمی وقت گذاشت.

4.5/5 - (8 امتیاز)
محمودی
محمودی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی دکتر خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *