دکتر خیرالهی

کلینیک فیروزه به کلینیک دکتر خیر الهی تغییر نام یافت💙

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در چیست؟

با گذشت زمان و عواملی مثل تغییر وزن، عوامل وراثتی،‌ بالا رفتن سن و غیره…. پوست آسیب‌ می‌بیند و دچار مشکل می‌شود. هر دو روش میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ از روش‌های درمانی برای پوست هستند که بدون خونریزی و بستری انجام می‌شوند و مناسب افرادی هستند که به دوره بهبودی کوتاه و نتایج قابل توجه تمایل دارند.
میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ برخلاف درمان‌های زیبایی دیگر با عملکرد مشابه از سطح تهاجم کمتری برخوردار هستند. عمده تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در روش انجام کار این دو متد درمانی می‌باشد. بطور مثال استفاده از غلتک در میکرونیدلینگ.

مزونیدلینگ برخلاف میکرونیدلینگ در رفع مشکلات پوستی توانایی بیشتری دارد. مشکلات پوستی زمینه‌ای مثل کم‌آبی به اعمال یا تزریق ویتامین‌ها و مواد معدنی پاسخ بهتری خواهد داد. در این ویدیو هر اطلاعاتی که در مورد تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ نیاز داشته باشید آورده شده است.

مزونیدلینگ چیست؟

مزونیدلینگ (mesonidelling) روشی است که همراه با مزوتراپی انجام می‌شود. عملکردی تقریبا مشابه داشته و با استفاده از سوزن های ظریف زخم‌های کوچکی را در پوست ایجاد می‌کنند.
تنها تفاوت موجود در مزوتراپی استفاده از یک ابزار دیجیتال به نام درماپن می‌باشد که امکان اثر بخشی شدید‌تر و کسب نتایج بهتر را به افراد را می‌دهد از آن جایی که سوزن‌ها آسیب‌های بسیار ریزی ایجاد می‌کنند پوست خود را در حالت دفاعی و ترمیمی قرار می‌دهد.
در این وضعیت، گردش خون، تولید کلاژن و جایگزینی سلولی افزایش می‌یابد.

مزونیدلینگ چیست؟

مزایای افزایش تولید کلاژن واضح می‌باشد و شامل کاهش خطوط ریز، افزایش حجم و رطوبت پوست و همچنین محو شدن بافت‌های غیر طبیعی می‌شوند.
بالا رفتن سرعت جایگزینی سلول‌های پوستی نیز با مزایای باور نکردنی همراه است. در این روش لکه‌ها و نواحی پوستی غیر همرنگ ناشی از نور خورشید یا جای جوش‌ها را محو می‌کند. جایگزینی سلولی سریع منافذ پوستی را نیز کوچک‎تر و تعداد جوش‌های سر سیاه را کاهش می‌دهد.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ متد جدیدی برای درمان بیماری‌های پوستی می‌باشد که به وسیله ابزاری به نام درماپن انجام می‌شود. در این روش با نفوذ سوزن‌ها به لایه درم یک جراحت کوچک در پوست ایجاد و بدن به آن واکنش نشان داده و شروع به ترمیم و بازسازی آن ناحیه می‌کند و در طول این فرآیند کلاژن و الاستین که دو پروتئین اصلی و قوام دهنده پوست هستند تولید خواهند شد.
مکانیسم اثر دستگاه میکرونیدلینگ (microneedling) ایجاد آسیب‌های ریز و میکروسکوپی به صورت صفر و یک در سطح پوست با عمق مشخص بوده که با توجه به تلاش ذاتی بافت در ترمیم آن، افزایش گردش خون و رسیدن فاکتورهای ترمیمی و رشد به منطقه مورد نظر و تشکیل عروق خونی تازه، بهبود ساختار کلاژن‌های پیشین و تشکیل کلاژن و بافت همبند تازه حاصل می‌شود.

از میکرونیدلینگ برای لکه‌های ناشی از زخم یا آکنه، آکنه‌های حاصل از آفتاب و پیری، رفع چین و چروک‌ها، افتادگی پوست، استرچ مارک‌های ناشی از چاقی و لاغری، تیرگی و گودی زیر چشم، منافذ باز پوست و جوش‌های سرسیاه استفاده می‌شود.
برای انجام درمان ابتدا پزشک درمانگر بر روی محل مشخص شده پماد بی‌حسی مالیده و یا مقداری ماده بی‌حسی در محل مورد نظر تزریق می‌کند. این روش برای رفع اندک درد و ناراحتی این روش استفاده خواهد شد؛ اما به‌ صورت کلی استفاده از بی‌حس‌کننده اجباری نمی‌باشد.

پس ‌از آن بر پوست فرد با استفاده از ابزار نیدلینگ و بر طبق الگوی خاصی سوراخ‌هایی ایجاد می‌شود. برای بدست آوردن بهترین نتیجه، ابزار نیدلینگ چندین بار بر روی سطح موردنظر کشیده می‌شود.
در برخی موارد برای بدست آوردن نتیجه بهتر، هم‌زمان با ایجاد این سوراخ‌های ظریف، از محصولاتی که موجب تحریک تولید کلاژن می‌شوند، مثل هیالورونیک اسید یا سرم ویتامین سی یا روشن‌کننده پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد.
با سوراخی که هر سوزن بر روی پوست محل مشخص شده ایجاد می‌کند، کانال و یا اصطلاحاً میکرو زخمی ایجاد می‌شود که سلول پوست را تحریک به بازسازی خود می‌کند.

مزایای میکرونیدلینگ

مزایای میکرونیدلینگ شامل:

مزایای میکرونیدلینگ

  • کاهش خط‌های پنجه کلاغی اطراف چشم
  • رفع چین و چروک‌های اطراف دهان
  • رفع خطوط پیشانی یا اخم
  • از بین بردن چین و چروک‌های صورت
  • رفع لک‌های ناشی از آفتاب سوختگی
  • درمان لک، آکنه و آبله مرغان
  • کاهش منافذ پوستی
  • رفع و درمان ترک‌های پوستی
  • بیشتر شدن گردش خون در سطح پوست
  • جذب کرم‌های موضعی به دلیل بوجود آمدن سوراخ‌های ریز روی پوست
  • بالا رفتن انعطاف پذیری پوست
  • افزایش استحکام مو
  • کم شدن ریزش مو
  • افزایش تغذیه پوست صورت یا کف سر

مزایای مزونیدلینگ

  • بالا رفتن خاصیت کشسانی پوست
  • از بین رفتن چین و چروک‌های مناطق مختلف پوست
  • بهبود و جوانسازی پوست
  • افزایش شادابی پوست
  • بیشتر شدن درخشندگی پوست
  • بیشتر شدن سفتی پوست
  • از بین رفتن ترک‌های ناشی از بارداری یا تغییر وزن
  • از بین بردن جای جوش و لک

عوارض میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

عوارض مزونیدلینگ?پس از میزونیدلینگ احتمال خشکی پوست و پوست پوسته شدن آن وجود دارد.
حداقل تا دو روز بعد از میزونیدلینگ امکان دارد درد و سفتی پوست در نواحی درمان تا حس کنید.
در صورت داشتن سابقه بیماری‌های عفونی مثل تبخال بهتر است از روش درمانی میزونیدلینگ استفاده نکنید.
امکان دارد در بعضی از افراد پوست به این روش حساسیت و واکنش آلرژیک نشان دهد.
امکان دارد پوست فرد قرمز، ملتهب و متورم شود.
در صورت ضعف سیستم ایمنی افراد امکان دارد مدت زمان بهبودی صورت افزایش یابد و دیرتر از حالت طبیعی التیام پیدا کند.
امکان دارد چند روز بعد از مزونیدلینگ پوست فرد دچار تیرگی شود.
در صورت آلوده بودن و استریل نشدن ابزار مزونیدلینگ ممکن است فرد دچار عفونت‌های پوستی شود.
در صورت داشتن جوش و آکنه امکان دارد وضعیت شده و به زخم منجر شود.
عوارض میکرونیدلینگ?قرمزی ایجاد شده روی پوست که بعد از میکرونیدلینگ بوجود می‌آید مثل آفتاب سوختگی می‌باشد که دلیل آن ورود سوزن به پوست است این مورد طی چند ساعت از بین رفته و اگر سوزن‌ها خیلی ضخیم باشند ممکن است تا یک روز، باقی بماند.
همچنین امکان دارد، قسمتی که مورد درمان قرار گرفته است، کمی سفت شود اما جای نگرانی نیست و پس از چند روز از بین می‌رود.

مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ عبارتند از:

مراقبت‌های بعد از مزونیدلینگ

مراقبت‌های بعد از مزونیدلینگ ?مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ ?
تا ۴۸ ساعت نخست بلافاصله پس از مزونیدلینگ برای کاهش تورم (swelling)، در ناحیه درمان از یخ استفاده کنید. همه افراد در طول ۱۵ دقیقه تا ۲ ساعت پس از درمان شاهد قرمزی، مورمور شدن و حس سوزش خواهند داشت.
بعد از آن تورم و کبودی بین ۶ تا ۷۲ ساعت پس از درمان به بیشترین میزان خود می‌رسد. حداقل به مدت ۴ ساعت پس از مزونیدلینگ از دوش گرفتن یا شستن ناحیه درمان پرهیز کنید. برای کاهش کبودی استفاده از ژل آرنیکا به مدت ۲ تا ۳ بار در روز کمک کننده است.
از داروهای ضد التهاب ماننذ آسپرین، موترین و غیره یا ویتامین E به مدت ۲۴ ساعت پس از درمان استفاده نکنید.
برای تسکین درد می‌توانید از داروهای مسکن مثل تیلنول یا داروهای تجویز شده توسط پزشک متخصص استفاده کنید. استفاده از حمام آب گرم، سونا، جکوزی، و ماساژ به مدت ۴۸ ساعت پس از درمان ممنوع است.
از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، برنزه کردن، حداقل تا ۲ هفته پس از درمان پرهیز کنید.
حداقل تا یک هفته پس از درمان از هر نوع برس پاکسازی اجتناب کنید. حداقل تا ۲۴ ساعت پس از میکرونیدلینگ استحمام نکنید. تا ۳ روز بعد از درمان شنا جکوزی، سونا و حمام‌های بخار منجر به باز شدن منافذ پوست می‌شوند.
حداقل تا ۳ روز بعد از عمل از انجام ورزش‌های سنگین خودداری کنید، تعرق می‌تواند موجب واکنش‌های معکوس در ناحیه درمان شود.
استفاده از داروهای مسکن ضد التهاب مانند ایبوپروفن یا ادویل ممنوع است. تا ۴۸ ساعت پس از درمان از محصولات آرایشی استفاده نکنید.
مصرف الکل،استعمال دخانیات، غذاهای تند و نوشیدنی‌های داغ مضر می‌باشد. از مصرف تونرهای حاوی الکل به مدت ۱۰ الی ۱۴ روز خودداری کنید.
حداقل تا ۲ هفته از قرار گرفتن طولانی مدت زیر تابش مستقیم نور آفتاب و یا استفاده از دستگاه سولاریوم خودداری کنید. برای سرعت بخشیدن به ترمیم پوست صورت خود از نوشیدنی‌های خنک و مایعات فراوان خودداری کنید. با رعایت مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ ماندگاری میکرونیدلینگ را چند برابر کنید.

ماندگاری میکرونیدلینگ چقدر است؟

به طور کلی مدت زمان ماندگاری میکرنیدلینگ بین شش ماه الی دو سال است که این مدت زمان هم بستگی به عواملی همچون مدل و نوع رنگ انتخابی دارد. در واقع این عوامل تاثیر بسازیی در این مدت زمان دارد.

هزینه میکرونیدلینگ

هزینه میکرونیدلینگ به تعداد جلسات مورد نیاز، زمان هر جلسه، هزینه‌های آزمایش‌ها، محل زندگی، محل کلینیک و مقدار دستمزد پزشک و … بستگی دارد. اما باید توجه داشت که هزینه‌های میکرونیدلینگ صورت به نسبت دیگر متدهای ترمیم و بازسازی پوست بسیار کمتر است و عوارض آن نسبتا کوتاه و کم مدت می‌باشد.

پرسش و پاسخ در مورد تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

هر چند وقت یک بار میتوان میکرونیدلینگ انجام داد ؟

تعداد دفعات انجام آن کاملا بستگی به پوست شما دارد. اگر پوست مشکلات زیادی داشته باشد باید فاصله زمانی بین جلسات کوتاه‌تر شود. اما اگر پوست خوبی دارید و مراقبت های پوستی را به موقع انجام می‌دهید، هر ۳ الی ۶ ماه یک بار آن را تکرار کنید. به طور کلی بهتر است سالی یک بار برای انجام این روش اقدام کنید. برای گرفتن نتیجه مطلوب در نواحی دیگر بدن، باید ۴ تا ۶ جلسه میکرونیدلینگ را مجددا تکرار کنید.

درمان با مزونیدلینگ بعد از گذشت چه مدتی کامل می‌شود ؟

برای درمان مشکلات پوست و مو با مزونیدلینگ به حداقل ۶ جلسه ۳۰ الی ۶۰ دقیقه‌ای زمان نیاز است. فاصله این جلسات نیز تقریبا یک ماه می باشد. بنابراین می‌توان گفت برای تکمیل درمان مزونیدلینگ حداقل ۶ ماه زمان لازم است. البته بعد از این مدت نیز برای بیشتر شدن اثرگذاری و باقی ماندن نتایج باید رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنید و از مواد مراقبتی مناسب برای حفاظت از پوست و مو نیز استفاده کرد.

چطور یک مرکز قابل اعتماد برای انجام میکرونیدلینگ پیدا کنیم؟

در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که این مرکز مجوز های لازم را برای انجام این کار را دارد. نکته بعدی که باید به آن توجه کنید، استریل کردن ابزار میکرونیدلینگ است. بنابراین پیش از انجام میکرونیدلینگ به اندازه کافی تحقیق کنید و این نکات را مدنظر قرار دهید.

آیا مزونیدلینگ محدودیت سنی دارد ؟

از نظر سنی محدودیتی برای انجام مزونیدلینگ وجود نخواهد داشت. اما پزشکان پیشنهاد می‌کنند که آن را پس از ۱۸ سالگی انجام دهید. چراکه قبل از ۱۸ سالگی هورمون‌ها هنوز به تعادل نرسیده‌اند و امکان دارد نتایج مزونیدلینگ تحت تاثیر قرار گیرد.

آیا می‌توان تزریق بوتاکس، ژل یا چربی را هم‌زمان با مزونیدلینگ انجام داد ؟

خیر. انجام هم‌زمان این دو عمل برای رفع مشکلات پوستی اصلا پیشنهاد نمی‌شود. پزشکان اعتقاد دارند که برای پیشگیری از تداخل مواد مورداستفاده و عوارض بعدی، بین این روش‌ها حداقل دو هفته فاصله بیندازید.

بهترین زمان انجام مزونیدلینگ چه موقع از سال است؟

با توجه به ماهیت این روش درمان، بهتر است که در ماه های سرد سال، برای انجام مزونیدلینگ اقدام کنید. زیرا هم میزان اشعه آفتاب و قدرت آن کاهش می یابد و هم میزان عرق کردن پوست. علاوه بر این، سردی هوا به خودی خود هم میتواند قرمزی و التهاب پوست را کم کند.

5/5 - (21 امتیاز)
محمودی
محمودی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی دکتر خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *