دکتر خیرالهی

کلینیک فیروزه به کلینیک دکتر خیر الهی تغییر نام یافت💙

میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ صورت چیست + کاربردها و عوارض آن

فهرست محتوا نمایش

برای بسیاری از ما شادابی و زیبایی پوست اهمیت زیادی دارد. به همین دلیل هرکسی بدون در نظر داشتن سن و جنسیت به دنبال راهکاری برای حفظ جوانی و طراوت پوست و برطرف کردن اثرات پیری می‌باشد. میکرونیدلینگ صورت یکی از روش‌های موثر جوانسازی برای درمان جای جوش، لک، زخم و … به حساب می‌آید که در این دوران پیشرفت چشمگیری داشته است.

میکرونیدلینگ صورت روشی غیرتهاجمی است که می‌تواند توسط افراد در سنین مختلف مورد استفاده قرار گیرد. میکرونیدلینگ صورت بی‌خطر و کم عارضه بوده، دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. افراد به دلیل عدم آشنایی با روش‌های مختلف و آگاهی از روش انجام و خطرات و عوارض آن‌ها کمتر به سراغ روش‌های جوانسازی می‌روند. در این مطلب به معرفی روش میکرونیدلینگ پرداخته‌ایم روشی نسبتا جدید و شناخته نشده که بسیار موثر است و اگر بدنبال کلینیکی معتبر با پزشکانی مجرب هستید ما کلینیک دکتر خیرالهی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ چیست؟ میکرونیدلینگ یکی از روش‌های جدید برای درمان آسیب‌های پوستی به‌خصوص جای زخم، لک، جوش و آکنه می‌باشد. میکرونیدلینگ صورت نوعی روش تحریک مکانیکال پوست با استفاده از دستگاه مخصوص میکرونیدلینگ انجام می‌شود. این دستگاه دارای سوزن‌های بسیار ریز و ظریفی است که بعد از قرار گرفتن بر روی پوست میلیون‌ها میکرو کانال در پوست ایجاد می‌کند. این سوراخ‌ها فضایی برای وارد کردن داروهای درمانی فراهم می‌کنند که باعث تحریک تولید کلاژن در پوست می‌شوند.

این داروها که دوز و نوع آن‌ها با توجه به شرایط فرد بیمار و نوع آسیب پوستی او تعیین شده‌اند، از طریق روزنه‌های ایجاد شده وارد لایه‌های پوست می‌شوند و با تحریک سلول‌های پوستی فرایند ترمیم و بازسازی آن آغاز می‌شود. داروهای مورد استفاده در میکرونیدلینگ معمولا حاوی ویتامین C و هیالورونیک اسید هستند.

کاربرد میکرونیدلینگ صورت چیست؟

رفع چین و چروک و جوانسازی پوست با میکرونیدلینگ صورت

اصلی‌ترین کاربرد میکرونیدلینگ رفع چین و چروک‌ و خطوط صورت می‌باشد. با توجه به اینکه میکرونیدلینگ باعث تحریک تولید کلاژن می‌شود، باعث ترمیم بافت‌های پوست و برطرف شدن چین و چروک‌ها و افتادگی‌های ایجاد شده در اثر افزایش سن خواهد بود. از میکرونیدلینگ می‌توان برای از بین بردن فرورفتگی‌های ناشی از بخیه، زخم، جوش و آکنه نیز استفاده کرد. همچنین بعد از ترمیم جای روزنه‌های ایجاد شده در میکرونیدلینگ، جای زخم‌ها و جوش‌های قدیمی نیز تا حدی ترمیم می‌شود.

کاربردهای میکرونیدلینگ جیس

درمان جای جوش و آکنه با میکرونیدلینگ صورت

برای کاهش اثر جای جوش و آکنه می‌توانید از روش ترمیم‌سازی مجدد استفاده کنید. همان طور که گفته شد در طول انجام میکرونیدلینگ ، زخم‌هایی با روزنه‌های کوچک روی سطح پوست ایجاد می‌شود که اگر با انجام دادن مراقبت‌های لازم به خوبی ترمیم شوند، جای زخم‌های قبلی را نیز تا حد زیادی کاهش خواهند داد.

کاهش میزان ترک های حاملگی یا چاقی/لاغری با میکرونیدلینگ

یکی از قابلیت‌های پوست خاصیت کشسانی آن می‌باشد. با گذشت زمان این خاصیت پوست رو به تحلیل خواهد رفت و با بروز اتفاق‌هایی مانند حاملگی، چاقی / لاغری و … فشار شدیدی به پوست وارد شده و باعث از بین رفتن این حالت پوست در بخش‌های مختلف بدن مانند شکم، ران، بازو و … می‌شود. با استفاده از میکرونیدلینگ می‌توان جای سوختگی را نیز برطرف کرد. همچنین با میکرونیدلینگ منافذ پوستی تنگ‌تر خواهند شد که این موضوع باعث بهتر شدن تنفس پوست و جلوگیری از تجمع چربی و آلودگی در منافذ باز پوست و ایجاد جوش و آکنه خواهد شد.

عوارض میکرونیدلینگ صورت

برخی عوارض میکرونیدلینگ صورت عبارتند از:

عوارض میکرونیدلینگ چیست
  • شایع ترین عوارض جانبی میکرونیدلینگ صورت، سوزش جزئی پوست درست بعد از انجام میکرونیدلینگ است که با استفاده از دارو به خوبی قابل رفع خواهد بود.
  • در برخی از افراد ممکن است برای چند روز قرمزی، سوزش، لک بعد از میکرونیدلینگ و تورم پوست در ناحیه درمان احساس شود.
  • در برخی از افراد مشاهده شده است که بعد از انجام میکرونیدلینگ صورت رنگ پوست تغییر کرده و تیره می‌شود. این موضوع معمولا ناشی از زیاد بودن فشار وارد شده و عدم کنترل مناسب آن توسط پزشک است.
  • در بعضی از موارد افراد دچار حساسیت می‌شوند که این عارضه نیز طبیعی می‌باشد و پس از چند روز از بین خواهد رفت.
  • اگر عوارض جانبی شدیدتر مشاهده شد مانند خونریزی شدید، کبودی (Bruise)، عفونت یا پوست ریزی شدید و سوزش بیش از حد حتما با پزشک متخصص خود تماس بگیرید. 

میکرونیدلینگ چگونه انجام می‌شود؟

میکرونیدلینگ را می‌توان به دو صورت دستی و با دستگاه انجام داد.

به صورت دستی

در این نوع میکرونیدلینگ از دستگاهی که به نام درمارولر استفاده می‌شود و از یک سری غلتکی همراه با سوزن‌های بسیار ظریف و ریز که از جنس تیتانیوم هستند تشکیل شده است در این نوع میکرونیدلینگ صورت پزشک دستگاه را بر روی پوست فرد می‌غلتاند و سوزن‌ها در عمق مشخصی از پوست نفوذ کرده و حفره‌هایی با عمق مشخص ایجاد می‌کنند. در حال حاضر امکان استفاده از دستگاه‌های میکرونیدلینگ با جنس‌های مختلف مانند سیلیکونی، شیشه‌ای، فلزی و پلیمری و … می‌باشد روش میکرونیدلینگ دستی در ایران وجود نداشته و استفاده نمی‌شود.

با استفاده از دستگاه

در نوع میکرونیدلینگ صورت دوم از دستگاه مخصوصی استفاده می‌شود که سرعت حرکت آن بر روی پوست، عمق نفوذ سوزن‌ها و شدت فشار وارد شده بر پوست کاملا قابل تنظیم است. بنابراین می‌توان با دقت بیشتری منافذ را روی پوست ایجاد کرد و پزشک کنترل بیشتری بر روی محل ایجاد روزنه‌های بیشتر و عمق آن‌ها دارد. در نتیجه نتایج میکرونیدلینگ بسیار بهتر و ماندگارتر است. میکرونیدلینگ روشی بدون درد می‌باشد اما در مواردی ممکن است پزشک از داروهای بی‌حسی موضعی نیز استفاده کند. بنابراین در طی این عمل هیچ‌گونه احساس دردی نخواهید داشت. 

در هر دو حالت روزنه و زخم های ایجاد شده باعث می شوند که سرم و سایر مواد درمانی وارد منافذ پوست شده تا ترمیم و بازسازی پوست دوباره شروع شود. بنابراین معمولا قبل از انجام این کار، سرمی که از موادی مانند ویتامین، اسید هیالورونیک و … تشکیل شده است به روی پوست زده می‌شود. استفاده از این سرم در تسریع روند و میزان تولید کلاژن و الاستین تاثیر مثبتی داشته و در نتیجه موجب بازسازی و جوانسازی پوست صورت با سرعت بیشتری خواهد شد. این که میزان وارد شدن سوزن‌ها در عمق پوست تا چه حد باشد، به میزان جراحت پوست و تشخیص پزشک بستگی خواهد داشت.

ماندگاری میکرونیدلینگ صورت چقدر است ؟

افزایش ماندگاری میکرونیدلینگ و اثرگذاری روش میکرونیدلینگ تا حد زیادی به نحوه مراقبت بعد از میکرونیدلینگ بستگی دارد. در صورتی ‌که افراد همه توصیه‌های پزشک را به ‌درستی رعایت کند و این کار را در مراکز معتبر پزشکی انجام دهد نه در آرایشگاه یا کلینیک‌های غیر معتبر ، می‌توان امیدوار بود که نتایج آن برای مدتی طولانی باقی بمانند.
قطعا مواردی مانند افزایش سن، سبک زندگی و رژیم غذایی بر روی روند تولید کلاژن اثر خواهد گذاشت. بنابراین بعد از مدتی ممکن است اثرات میکرونیدلینگ صورت از بین برود و نیاز به ترمیم وجود داشته باشد.

انجام میکرونیدلینگ صورت به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

افرادی که دارای شرایط زیر هستند نباید میکرونیدلینگ صورت انجام دهند این افراد شامل:

میکرونیدلینگ به چه کسانی توصیه نمی‌شود
  • افرادی که باردار یا شیرده هستند.
  • افرادی که اختلالات انعقادی خونی دارند.
  • افرادی مبتلا به سرطان اخیراً پرتو درمانی انجام داده‌اند.
  • افرادی که بیماری‌های ویروسی فعال دارند.
  • افرادی که سابقه ایجاد اسکار و کلوئید پوستی دارند.
  • افرادی که حساسیت زیادی به مواد بی‌حسی موضعی دارند.
  • افرادی که در ناحیه‌ی مورد نظر میکرونیدلینگ آکنه فعال دارند.
  • افرادی که بیماری‌های پوستی فعال مانند پسوریازیس یا اگزما (eczema) دارند.
  • افرادی که زخم‌های باز و بهبود نیافته در ناحیه‌ی مورد نظر جهت میکرونیدلینگ صورت دارند.
  • درصورتی که فردی به بعضی مواد خاص مانند مواد غذایی یا فلزات حساسیت داشته باشد، باید پزشک خود را مطلع کند.
  • استفاده از میکرونیدلینگ صورت برای افرادی که کمتر از دو هفته قبل بوتاکس، ژل یا چربی تزریق کرده‌اند، توصیه نمی‌شود.
  • افرادی که مبتلا به دیابت هستند.
  • افرادی که از داروهای خاصی مانند داروهای ضد انعقاد خون استفاده می‌کنند.

مراقبت‌های قبل از میکرونیدلینگ صورت

مراقبت‌های قبل از میکرونیدلینگ صورت عبارتند از:

مراقبت‌های قبل و بعد از میکرونیدلینگ

  • حتما قبل از انجام  میکرونیدلینگ پوست خود را به‌طور کامل با استفاده از پاک کننده‌های مناسب پوست خود تمیز کنید و از هیچ کرم آرایشی استفاده نکنید.
  • در صورت مبتلا بودن به بیماری پوستی یا سابقه بیماری پوستی و مصرف داروی خاص، آن را با پزشک خود در میان بگذارید.
  • در صورتی‌ که در حال مصرف داروهای ضد انعقاد خون هستید، به پزشک خود اطلاع دهید.
  • در صورت حساسیت به ماده‌ای خاص مانند ایبوپروفن، آسپرین حتما به پزشک خود اطلاع دهید.
  • حداقل دو الی سه هفته قبل از میکرونیدلینگ صورت از مصرف داروهای لایه‌بردار خودداری کنید.
  • حداقل دو هفته قبل از میکرونیدلینگ از تزریق بوتاکس، ژل و چربی خودداری کنید.
  • توصیه می‌شود قبل از میکرونیدلینگ صورت استفاده از رتینوئیدهای موضعی را نیز متوقف کنید.
  • از استعمال دخانیات قبل از انجام میکرونیدلینگ صورت و سایر اقدامات زیبایی خودداری کنید.
  • داروهای تجویزی توسط پزشک را به موقع مصرف کنید.

مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ صورت

  • مصرف میوه‌هایی که خاصیت ترمیم کنندگی و بهبود جای زخم را دارند و مصرف مواد غذایی ضدالتهاب را در برنامه خود قرار دهید که یکی از راه‌های مراقبت‌های بعد از میکرونیدلینگ می‌باشد.
  • از مصرف خودسرانه قرص‌های مسکن یا داروهای ضدالتهاب مانند ادویل و بروفن خودداری کنید.
  • توصیه‌های پزشک را به دقت رعایت کنید و داروهای تجویز شده را سر وقت مصرف نمایید.
  • عدم حضور در در معرض مستقیم نور آفتاب در طولانی مدت و در صورت خروج از خانه از کرم‌های ضد آفتاب حاوی زینک استفاده کنید.
  • از ماساژ دادن، فشار دادن، خاراندن و دست کاری کردن پوست خودداری کنید و روی زخم‌ها را نکنید.
  • از محصولات مراقبتی پوست که حاوی مواد لایه‌بردار یا تحریک‌کننده پوست هستند خودداری کنید.
  • از رفتن به استخر، سونا و جکوزی خودداری کرده و با آب گرم و پر فشار استحمام نکنید.

دوران نقاهت میکرونیدلینگ چقدر است؟

میکرونیدلینگ صورت مانند جراحی پلاستیک تهاجمی نمی‌باشد، بنابراین زمان بهبودی و ریکاوری آن حداقل است. طبق تحقیقات، اکثر افراد نقاهت بسیار کوتاهی پس از انجام میکرونیدلینگ را تجربه می‌کنند. ممکن است طی چند روز اول پس از میکرونیدلینگ صورت متوجه سوزش و قرمزی پوست شوید که یک واکنش کاملا طبیعی پوست به تاثیرگذاری سوزن‌های میکرونیدلینگ بر روی پوست می‌باشد.

شستن صورت بعد از میکرونیدلینگ

یکی از مهم‌ترین مراقبت‌هایی که بعد از میکرونیدلینگ صورت باید در نظر داشت شستشوی صورت بعد از میکرونیدلینگ می‌باشد. پزشکان متخصص پوست توصیه اکید دارند پس از میکرونیدلینگ برای شستشوی صورت اقدام نکنید. پس از میکرونیدلینگ منافذ پوست صورت باز هستند و به دلیل این که در یک تکنیک تهاجمی تحت تاثیر قرار گرفته اند، هر گونه برخورد آب با پوست صورت امکان دارد موجب آسیب رساندن به پوست شود.

آیا از میکرونیدلینگ صورت برای درمان ریزش مو می‌توان استفاده کرد؟

با توجه به تاثیر میکرونیدلینگ، اخیرا از این شیوه برای درمان ریزش مو استفاده می‌شود. مشابه با شیوه‌ای که در جوان سازی پوست صورت استفاده می‌شود، در میکرونیدلینگ نیز از یک غلتک که روی پوست سر کشیده می‌شود، برای ایجاد منافذ باز و وارد کردن مواد مغذی و سرم‌های خاص استفاده می‌شود. بنابراین در میکرونیدلینگ با وارد کردن پروتئین و کاهش میزان دی هیدروتستوسترون، فولیک‌های مو تحریک شده و تقویت می‌شوند. و در نتیجه در طول زمان موجب افزایش رشد مو و تقویت ریشه مو می‌شود.

هزینه میکرونیدلینگ صورت تیر ماه ۱۴۰۱

هزینه میکرونیدلینگ صورت ، به نوع و شدت آسیب پوست صورت بستگی دارد. علاوه بر این هزینه کلی با توجه به تعداد جلسات مورد نیاز و زمان هر جلسه تعیین خواهد شد. تعداد جلسات مشاوره قبل از میکرونیدلینگ صورت و هزینه‌های آزمایش‌ها نیز بر قیمت میکرونیدلینگ موثر می‌باشد. البته تاثیر محل زندگی، محل کلینیک و مقدار دستمزد پزشک را نیز باید تاثیرگذار دانست.

قیمت میکرونیدلینگ صورت به نسبت دیگر روش‌های ترمیم و بازسازی پوست بسیار کمتر است و عوارض نسبتا کم و کوتاه‌مدتی دارد. عوارض این میکرونیدلینگ بعد از مدت کوتاهی از بین می‌روند و نتایج آن کم‌کم ظاهر خواهند شد. میکرونیدلینگ صورت را می‌توان در هر سنی و برای هر نوع پوستی استفاده کرد. ضمن اینکه میکرونیدلینگ (Microneedling) را می‌توان برای از بین بردن آسیب‌های خفیف پوستی تا نسبتا شدید استفاده کرد.

مزایای درماپن نسبت به درمارولر

  • درمارولر به نسبت درماپن قدیمی‌تر است و امروزه از دستگاه‌های بهتر و پیشرفته‌تری استفاده می‌شود.
  • برخلاف درمارولر، این دستگاه باعث ترومای کمتر به اپیدرم می‌شود بنابراین درد و ناراحتی را به حداقل می‌رساند.
  • به خاطر داشتن سوزن یک بار مصرف خطر انتقال عفونت وجود نخواهد داشت.
  • به خاطر تکنولوژی پیشرفته جهت استفاده در اطراف چشم، لب و بینی کاملاً مطمئن می‌باشد.

مزوتراپی همراه با میکرونیدلینگ صورت نیز انجام می‌شود؟

مزوتراپی به عنوان یکی از روش درمانی و جراحی زیبایی می‌باشد که برای رفع مشکلات پوستی، درمان ریزش مو و لاغری استفاده می‌شود. در این شیوه درمانی از یک دستگاه با سوزن مخصوص برای تزریق مواد طبیعی مثل ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسید هیالورونیک و … به پوست صورت، بدن یا سر استفاده می شود. از این روش در کنار میکرونیدلینگ صورت برای بالا بردن اثربخشی آن نیز استفاده می‌کنند.

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ در چیست؟

فرق میکرونیدلینگ با مزونیدلینگ در این است که در روش میکرونیدلینگ پوست به صورت طبیعی از طریق کانال‌های ریز ایجاد شده روی پوست تحریک شده و تحریک پوست، سبب از بین رفتن مشکلات پوستی آقایان و بانوان مشکل پسند می‌شود و خود پوست، موجب کلاژن سازی شده و تغیرات در جلسه دوم، قابل مشاهده برای همه نوع پوست است. اما در مزوتراپی یا مزونیدلینگ، تزریق مکرر مواد جوانساز به لایه‌های زیرین پوست، زمان بیش‌تری به نسبت میکرونیدلینگ صورت برای تغیر و بهبود پوست نیاز دارید تا شاهد از بین رفتن لک‌ها از جلسه ۳ به بعد باشیم.

دستگاه میکرونیدلینگ خانگی

برای انجام میکرونیدلینگ در خانه باید حداقل وسایل مورد نیاز برای انجام این عمل را در اختیار داشت. که شامل دستگاه میکرونیدلینگ خانگی
الکل ایزوپروپیل 70 درصد،‌ پاک‌کننده، کرم بی‌حسی(اختیاری)، سرم یا مرطوب کننده پس از کار می‌شود.

پرسش و پاسخ در مورد میکرونیدلینگ

آیا میکرو نیدلینگ درد دارد؟

وجود سوزن روی غلتک های این دستگاه این تصور را برای بسیاری از افراد ایجاد می کند که انجام این کار با درد زیادی همراه می‌باشد. اما این تصور چندان هم درست نیست. اما اگر شما از آن دسته از افرادی هستید که نسبت به درد حساسید، می توانید از کرم های بی حس کننده جهت کاهش احساس درد استفاده کنید.

برای کسب نتیجه مطلوب چند جلسه میکرو نیدلینگ باید انجام شود؟

برای کسب نتیجه مطلوب از این شیوه بازسازی پوست، چند جلسه‌ ای را باید آن را انجام داد و متاسفانه جواب دقیقی برای این سوال وجود ندارد، چرا که همه چیز به مشکل پوستی و پاسخ پوست شما به این شیوه از درمان دارد. اما می توان گفت که به طور کلی، بسیاری از افراد بعد از 4 تا 6 جلسه که به صورت مداوم با فاصله زمانی 4 هفته ای این عمل زیبایی را انجام داده اند، به نتیجه مطلوب و مورد نظرشان رسیده اند.

مدت زمان انجام این عمل زیبایی چقدر است؟

پاسخ این سوال نیز به صورت نسبی داده می شود. به عبارت دیگر، بسته به نوع پوست و جراحت وارد شده، معمولا بین چند دقیقه الی 1 ساعت برای انجام این کار زمان نیاز است.

آیا میکرونیدلینگ عارضه دارد؟

این روش یکی از کم عارضه‌ترین پروسیجر های زیبایی است، البته در صورتی که توسط پزشک ماهر و با تجربه به شیوه درست انجام شود.

آیا بی حسی انجام می‌شود؟

قبل از انجام عمل میکرونیدلینگ، پزشک از کرم‌های بی‌ حس ‌کننده موضعی در ناحیه مورد درمان استفاده خواهد کرد.

آیا قرمزی و تورم بعد از درمان طبیعی است؟

بیماران به راحتی با این روش کنار خواهند آمد. به هر حال پس از عمل ممکن است پوست خشک، لایه لایه، قرمز یا متورم شود که پس از چند روز و نه بیشتر بهبودی اتفاق خواهد افتاد.

4.7/5 - (30 امتیاز)
محمودی
محمودی
خواندن این مقالات به شما کمک خواهد کرد
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
تماس سریع با متخصصان کلینیک زیبایی دکتر خیرالهی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *